Snapchat succesvoller dan Facebook?

Snapchat is dé nieuwe sensatie bij tieners. Het is een applicatie om foto’s en video’s te delen. Niets bijzonder zou je zeggen? De foto’s die je uitwisselt via Snapchat vernietigen zichzelf na enkele seconden. Wat er op de foto’s staat, weet met andere woorden niemand. Momenteel worden er dagelijks 200 miljoen foto’s en video’s via de applicatie gedeeld. Maakt dit Snapchat een waardig alternatief voor Facebook?

Succesverhaal Snapchat

In september 2011 werd de app Snapchat gelanceerd. Met de applicatie kan je foto’s en video’s naar je vriendengroep verzenden, voorzien van een korte commentaar. Vaak gaat het om een foto van jezelf om te laten zien met wat je bezig bent. Het bijzondere is, zoals hierboven reeds aangehaald, vernietigen de foto’s zichzelf na enkele seconden. Snapchat werd na de lancering meteen massaal gebruikt door Amerikaanse jongeren. Vanwaar dit grote succes?

Wat maakt Snapchat aantrekkelijk?

Het aantrekkelijke van Snapchat is dat het gemakkelijk werkt, het is nieuw en ouders kennen het niet. Daarnaast werkt de applicatie via het Wi-Fi-netwerk en kan je dus kosteloos foto’s en video’s verzenden. Bovendien is het enorm spannend dat de foto’s na enkele seconden verdwijnen in het oneindige. Je foto’s raken dus niet verzeild op de server van een sociaal netwerk. Met andere woorden: geen zorgen dat je toekomstige werkgever of ouders foto’s zien van een feestje dat een beetje uit de hand liep.

Snapchat daagt Facebook uit

Deze week haalde het bedrijfje, dat amper 17 werknemers telt, 60 miljoen dollar op. Met deze investering stijgt de waarde van Snapchat tot 800 miljoen dollar. Verrassend voor een bedrijf dat slechts twee jaar oud is en geen inkomsten heeft! De applicatie heeft in Amerika ondertussen 8 miljoen gebruikers. Facebook telt maar liefst 1 miljard gebruikers wereldwijd, maar voelt de concurrentie wel. Facebook lanceerde in december vlug-vlug de Facebook Poke-app, een immitatie van Snapchat, maar dat kende geen succes.

Executive Summary

Met Snapchat deel je zelfvernietigende foto’s met je vriendengroep.
Maakt dit Snapchat een waardig alternatief voor Facebook?

1 Comment

  1. DonnEForss

    3 months ago

    This post will help the internet users for building up new webpage or maybe a weblog from commence to end.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *