SMS-beveiliging op Twitter na hacker-aanvallen

Grote mediagroepen, zoals BBC, persbureau AP en Financial Times, waren afgelopen weken slachtoffer van hacker-aanvallen op Twitter. Hackers namen het Twitter-account over en verstuurden valse tweets. Na deze teistering door hackers neemt Twitter maatregelen om de veiligheid van de sociaalnetwerksite te verhogen. De microblogsite zet een serieuze stap richting betere bescherming van de Twitter-accounts.

SMS-beveiliging Twitter

Twitter scherpt het inlogproces aan met een nieuwe functionaliteit, login verification. De gebruikers kunnen met deze functionaliteit instellen dat de identiteit gedubbelcheckt wordt. Dat gebeurt via een zescijferige SMS-code. Op deze manier hoopt Twitter wachtwoordfraude tegen te gaan en de hackers te weren.

Twitter volgt andere sociale media

Diensten als Apple, Google en Facebook kozen reeds voor een soortgelijke vorm van tweestaps beveiliging. Beveiligingsexperts drongen aan om ook Twitter van een betere beveiliging te voorzien. En na veelvoudige hacks heeft Twitter gehoorzaamd. Ze raden nu zelfs de gebruikers aan om, naast de SMS-verificatie, sterke wachtwoorden te blijven gebruiken en voorzichtig om te springen met accountinformatie.

Applicaties geverifieerd met Twitter

Twitter laat weten dat de bestaande applicaties, die geverifieerd worden met Twitter, gewoon blijven werken. Zet je de optie om te verifiëren met Twitter aan, of voeg je een nieuwe dienst toe, dan zal je met een SMS-code moeten bevestigen.

Twitter SMS-beveiliging instellen

Om de SMS-verificatie op Twitter in te stellen vind je een nieuwe optie bij de instellingen onder het tandwieltje. Scroll naar beneden naar het kopje accountbeveiliging. Hier kan je je mobiele nummer aan je Twitter-account koppelen!

Executive Summary

Na de teistering door hackers neemt Twitter maatregelen om de veiligheid te verhogen.
De microblogsite voegt SMS-beveiliging toe aan de Twitter-accounts.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *