Slechts vier procent van de Belgische gezinnen heeft een tablet computer

De iPad ligt nu al een jaar in de winkels in België. Maar toch heeft minder dan 5 procent van de gezinnen er eentje bij zijn thuis. Dit is eerder aan de lage kant, zeker in vergelijking met het aantal smartphones dat over de toonbanken vliegt (20% van de Belgen heeft een smartphone!).

Waarvoor gebruiken mensen een digitaal tablet? Een studie van Isobar, Dialog Solutions en Ant Research geeft hier het antwoord op.

Time & place

De meerderheid gebruikt de tablet meer dan 45 minuten per dag en vier op 10 gebruikt het langer dan een uur. Volgens de studie nemen de meeste mensen hun tablet vast in de woonkamer of de slaapkamer. Ook tijdens het reizen gebruikt men de tablet weleens, maar dit in mindere mate. Het blijft dus een huiselijk toestel dat wordt gebruikt als ontspanning.

Tablet activiteiten

De meest voorkomende activiteiten volgens de Isobar studie zijn:

  • Surfen
  • Mailen
  • Nieuws lezen: de dagelijkse nationale pers is het meest populair!

Hierbij heeft men geen voorkeur tussen klassieke browsers en applicaties. De meeste mensen maken trouwens niet zoveel gebruik van applicaties (minder dan 10 op regelmatige basis). Uit de studie komt naar voren dat men enkel voor applicaties wil betalen als men er een echte meerwaarde kan uithalen. De Belg blijft dus vasthouden aan informatieconsumptie zonder ervoor te willen betalen.

Wij zijn zeker en vast benieuwd naar de evolutie van de tablet!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *