Slechts 13% van de bedrijven heeft een actieve blog

cijfers-bedrijf-blog-300x247
Uit recent onderzoek bleek dat slechts 13% van de bedrijven een actieve blog heeft. Ook met de aanwezigheid van bedrijven op sociale media is het niet zo goed gesteld. Dat blijkt uit recente cijfers. Toch zijn blogs en sociale media van groot belang voor bedrijven.

525 onderzochte bedrijven in USA, UK en Australië

Het onderzoek werd uitgevoerd door Passle, een programma dat bedrijven ondersteuning biedt bij het bloggen. De resultaten zijn veelzeggend. Het onderzoek naar bedrijven die bloggen werd uitgevoerd bij 525 bedrijven, werkzaam in 10 verschillende industrieën in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het onderzoek geeft een goede indicatie van hoe het gesteld is met bedrijfsblogs.

 

3 op 4 bedrijven is niet actief op blogs en sociale media

Het onderzoek werd uitgevoerd in juni en juli 2013 en is dus vrij recent. In de steekproef zaten zowel eenmanszaakjes als grote bedrijven. Hieruit bleek dat ongeveer 3 op 4 bedrijven niet eens een poging deden om actief te zijn met een blog of op Facebook en Twitter.

Twitter blijkt het meest toegankelijke sociale netwerk. 71% van de bedrijven die probeerden actief te zijn op Twitter stuurden de laatste maand een tweet de wereld in. 28% van alle bedrijven had een Facebookpagina. Helaas slaagde 35% daarvan er niet in om zijn pagina actief te beheren. Actief betekent minstens 1 post in de laatste maand.

Actief bloggen werpt zijn vruchten af

Van alle bedrijven die deelnamen aan het onderzoek had 13% een actieve blog. Onder ‘actief’ verstaan de onderzoekers een blog die meer dan 3 keer per jaar aangevuld werd met een nieuwe post. Het hoeft geen betoog dat dit helemaal niet genoeg is om resultaten te boeken. Bloggen is de marketingtechniek die het minst gebruikt wordt door bedrijven. Dat is nochtans onterecht, want een blog is een van de meest doeltreffende manier om je digitaal marketing potentieel te benutten.

Executive Summary

Slechts een kleine minderheid van de bedrijven blogt
Recente cijfers over de aanwezigheid van bedrijven op blogs en sociale media tonen aan dat het veel beter kan.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *