Slechts 1 miljoen downloads voor Facebook Home

Sinds het vorige maand werd gelanceerd voor een beperkt aantal HTC gebruikers, is Facebook Home ondertussen 1 miljoen keer gedownload. Dat is relatief weinig, zeker indien je het vergelijkt met de meer dan 1 miljard Facebook gebruikers. Facebook kan wel als excuus inroepen dat de applicatie voorlopig enkel beschikbaar is voor een beperkt aantal toestellen, zoals de HTC First. Al blijft het enthousiasme ook bij de gebruikers van die toestellen relatief laag.

In de eerste 9 dagen na de lancering werd de applicatie 500.000 keer gedownload, daarna viel de interesse in de app stil. Met als gevolg dat er na een maand ‘slechts’ 1 miljoen downloads werden genoteerd.

Beschikbaar op meerdere toestellen

Facebook Home wordt nu geleidelijk aan beschikbaar op andere toestellen. Zo is Facebook Home officieus ook beschikbaar voor de HTC One en de nieuwe Samsung Galaxy S4. Indien je Facebook Home op de Samsung Galaxy S4 wil installeren, dan krijg je een waarschuwing dat het toestel niet wordt ondersteund. Daarna krijg je echter de mogelijk om ‘Use Home Anyway’ te klikken, waardoor de applicatie toch wordt geïnstalleerd.

Slechte kritieken

De bredere beschikbaarheid zou de applicatie uit het slop moeten halen. In de Google Play Store wordt Facebook Home immers bedolven onder de slechte reviews. De score bedraagt momenteel 2 op 5. De applicatie heeft meer dan 8800 reviews met slechts 1 ster, tegenover ongeveer 3000 reviews met 5 sterren.

De kritiek laat Facebook niet koud, en het bedrijf analyseerde nauwkeurig alle slechte reviews. Veel reviews gaan over het ontbreken van handige functies zoals het mappen en herschikken van apps.

Update op komst

Adam Mosseri, product manager bij Facebook, kondigde al aan dat er een update van de applicatie in aantocht is. Naast de mogelijkheid om apps te herschikken, zal deze update ook enkele bug fixes bevatten. Daarnaast zou ook sideloading mogelijk zijn, waarbij de applicatie kan geïnstalleerd worden op niet-ondersteunende toestellen, vanuit een ondersteunend toestel.

Executive Summary

Trage start voor Facebook Home
Een maand nadat Facebook Home werd gelanceeerd, is de app nog maar 1 miljoen keer gedownload.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *