SEO specialisten veroordeeld in de VS


Hoewel er veel goede voorbeelden zijn van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, zeker in de internetsector. Zijn er natuurlijk ook voorbeelden van bedrijven die alle verantwoordelijkheid uit de weg willen gaan. Zo heeft Internetretailer verslag gedaan van SEO specialisten die veroordeeld zijn omdat één van hun klanten namaakproducten verkocht.

Het is de eerste keer dat niet enkel de overtreders zelf, maar ook een dienstverlenend bedrijf bestraft wordt. De dienstverlener had naar eigen zeggen geen weet van de illegale activiteiten van hun klant, omdat ze enkel voor SEO, webdesign en website hosting zorgden. Het belang van deze zaak is vooral de gevolgen die het kan hebben. Andere rechters kunnen deze uitspraak gebruiken als precedent, waarbij ze andere dienstverleners die website hosting en/of SEO aanbieden kunnen veroordelen voor de acties van hun klanten.

Hoewel deze uitspraak enkel rechtsgeldig is voor Amerikaanse rechtszaken, is het zeker een waarschuwing voor iedereen die diensten verleent. De beste oplossing is aan de ene kant maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar nog belangrijker is customer relationship management. Leer uw klanten kennen en zorg voor een ideale oplossing voor beide partijen. In het geval van illegale content moet je echter altijd kiezen voor de veiligheid van je eigen onderneming en de klant gedag zeggen. SEO tips & tricks, zolang ze geen namaak zijn, zijn ze bruikbaar.

3 Comments

 1. Natasja

  12 months ago

  Hi Tom,

  Vaak denk je dat het allemaal goed zit als je het eens bent met de opdrachtovereenkomst, ook voor het vertrouwen, maar dit bewijst maar weer eens dat je alert moet zijn!

  Goed artikel!

  mvg,
  Natasja

 2. Tom Bogaert

  12 months ago

  Natasja, ‘t gaat hier natuurlijk wel over frauduleuze praktijken. Ik neem aan dat dit bij jullie niet zo’n vaart neemt :-)

 3. However, as a substitute of following any of my recommendation you come proper out and begin getting all the
  way down to the emotional” stuff.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *