Search moptimization

MopVanavond kwam ik al surfend terecht bij een artikel op Clickz.com van intussen bijna een jaar geleden: The Official 2008 Web 2.0 Buzzword Forecast. In het artikel doet Auteur Pete Blackshaw een aantal voorspellingen over wat de buzz words voor 2008 zouden worden.

Een van de leukste vond ik toch wel “search moptimization”, wat komt van “mop”, het Engelse woord voor zwabber of stokdweil. Wij kennen het beter als “online reputation management”, ofwel het beheren van je online reputatie door het schoonmaken van de zoekresultatenpagina’s op branded keywords.


Ter vergelijking: “search moptimization” geeft 272 resultaten in Google, “online reputation management” 234.000.

Is het te vroeg om een lijstje van web 2.0 buzz-woorden voor 2009 op te stellen? Een mooie is volgens mij alvast “anticipointment” dat tijdens het Omniture Seminar ter sprake kwam, of de teleurstelling die een surfer ervaart wanneer hij/zij vanuit een veelbelovende advertentie terechtkomt op een totaal onaangepaste landingspagina. (~3.000 hits in Google)

2 Comments

 1. Eline

  15 months ago

  Leuk dat er zo`n lijst bestaat! Ik had er zelf namelijk nog nooit van gehoort.

  Ik ben benieuwd naar de nieuwe buzz woorden voor 2009…

 2. Hans Mampaey

  15 months ago

  Je kan ook stemmen voor het woord van het jaar, dit wordt dan opgenomen in Van Dale : http://woordvanhetjaar.vandale.nl . “swaffelen” draagt alvast mijn voorkeur weg :-p
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *