Samsung lanceert Galaxy S4

Gisteren heeft Samsung de Galaxy S4 gelanceerd. Het gebeuren vond plaats in New York en kreeg heel wat ruchtbaarheid. De S4 is de opvolger van de Galaxy S3, de meest Galaxy S4 Samsungverkochte smartphone tot nog toe. De meest opvallende vernieuwing is dat je met je ogen over het scherm kan scrollen. Wil je een filmpje pauzeren? Dan moet je gewoon even wegkijken van het scherm. Ondertussen heeft de strijd tussen Samsung en Apple weer een hoogtepunt bereikt. Een topman van Apple haalde in een zeldzaam interview uit naar de technologie die Samsung gebruikt.

Galaxy S4: betere camera, meer geheugen

Het ontwerp van de Galaxy S4 verschilt nauwelijks van zijn voorganger. De S4 is wel wat groter omdat de schermranden werden verkleind. Overige updates: camera van 13 megapixels, grotere batterij en een werkgeheugen van minimum 2 GB. De nieuwe Galaxy heeft ook nieuwe sensoren waarmee je je fitheid van dichtbij kan volgen. Een pedometer telt je stappen en ook de temperatuur en vochtigheidsgraag worden gemeten.

Vanaf april zal de Galaxy S4 verkrijgbaar zijn in twee kleuren (wit en zwart). Voor de capaciteit van het geheugen kan je kiezen uit drie opties: 16, 32 of 64 GB. Prijzen zijn voolopig niet bekendgemaakt.

Apple in het defensief

Galaxy S4 Samsung new yorkOndertussen heeft ook Apple van zich laten horen. Topmannen van Apple geven zelden interviews, maar aan de vooravond van de lancering van de nieuwe Samsung kwam daar verandering in. Geen toevallige timing dus. Phil Schiller, de marketing manager van Apple, spaarde zijn kritiek niet: “De Galaxy S4 wordt gelanceerd met een software die al een jaar houd is. De gebruikerservaring van het Androidsysteem komt ook niet in de buurt van iOS. Wij lopen nog altijd voor op Samsung.”

De cijfers geven Schiller alvast geen gelijk. Android heeft een marktaandeel van zo’n 70%, terwijl iPhone goed is voor 19% van de wereldwijde markt. De druk op Apple neemt almaar toe en uit het commentaar van Schiller blijkt dat hij zich zorgen maakt;

Executive Summary

Samsung Galaxy S4 met veel bombarie gelanceerd in New York
Apple topman veegt de vloer aan met de technologie van Samsung

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *