Samsung Galaxy S4 wordt voorgesteld op 14 maart

Vanmorgen is in Barcelona het Mobile World Congress van start gegaan, en Samsung heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt om aan te kondigen dat het op 14 maart haar nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S4, zal voorstellen.

Opvallend is dat de voorstelling van de nieuwe Samsung smartphone zal plaatsvinden in New York. De Samsung Galaxy S3 werd voorgesteld in Londen. Dat Samsung de nieuwe smartphone zal voorstellen in de VS, is volgens Samsung Electronics’ mobile division chief JK Shin het gevolg van de grote vraag van de Amerikaanse mobile providers om het product toch in de VS voor te stellen. Maar in de ogen van vele analisten wil Samsung met deze zet Apple uitdagen, en hen duidelijk maken dat het met deze smartphone opnieuw de aanval inzet op de Amerikaanse markt, de thuismarkt van Apple.

Welke geruchten doen de ronde?

Zoals dat de gewoonte is op de markt van de smartphones, wordt ook nu weer druk gespeculeerd over de technische specificaties van de Samsung Galaxy S4. Algemeen wordt verwacht dat de nieuwe Samsung smartphone een Full HD touchscreen van 4,99 inch zal hebben, met een resolutie van 1920*1080 en een pixeldichtheid van 441 ppi.

Dat de Samsung Galaxy S4 bovendien over een ultrasterke processor zal beschikken, dat staat vast. Maar welke processor dat juist zal worden, daarover gaan de wildste geruchten momenteel de ronde. Nadat eerst werd gespeculeerd dat de smartphone een quad-core of octa-core processor uit de Exynos 4 of 5 serie zou hebben, wordt nu ondermeer door Sammobile verteld dat Samsung voor een Snapdragon 600 processor van Qualcomm zou gekozen hebben. Deze processor zit momenteel ook in de pas voorgestelde HTC One. De reden voor de omschakeling is dat de nieuwe eightcore Exynos 5 Octa processor voor problemen zou zorgen. De temperatuur zou te hoog oplopen, en dat zou de batterij leegzuigen.

Sammobile meent ook te weten dat de Galaxy S4 een werkgeheugen zal hebben van 2 GB en 16, 32 of 64 GB aan ingebakken flashmemory. Het wordt afwachten tot 14 maart om te weten wat er klopt van al deze geruchten.

Executive Summary

Samsung Galaxy S4
Samsung heeft vanmorgen bekendgemaakt dat het haar vlaggenschip, de Samsung Galaxy S4, op 14 maart zal voorstellen in New York.

1 Comment

  1. Ronald

    8 months ago

    Even rekening houden dat het evenement Nederlandse tijd om 1 uur ‘s nachts begint en dus op 15 maart zal zijn.

    Ik zag overigens een mock-up van hoe de Galaxy S IV er vermoedelijk uit gaat zien op: http://www.mobileaks.nl/10674/is-dit-het-definitieve-design-van-de-samsung-galaxy-s4
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *