Roularta in zee met Google

Roularta gaat z’n regionale adverteerders Google AdWords aanbieden. Zo kan het mediahuis hen niet enkel advertenties in lokale kranten aanbieden, maar ook online. Dankzij de bredere waaier aan advertentiemogelijkheden hoopt Roularte de dalende inkomsten uit reclame goed te maken.

AdWords biedt drie grote voordelen. Adverteerders bereiken mensen op het moment dat ze naar hun diensten op zoek zijn, eventueel zelfs beperkt tot een bepaalde locatie en de ROI van de advertenties is volledig meetbaar.

De overeenkomst tussen Roularta en Google is het laatste nieuwe wapenfeit in de oorlog om de adverteerder. Verwacht je de volgende maanden dus aan een pak nieuwe ideeën van de reclamejongens en meisjes.

3 Comments

 1. Gabriel

  15 months ago

  We spreken hier over het zeer long tail… dus adverteerders met maandelijks budgetten van minder dan een paar honderden euros… een concurentie voor Truvo in andere woorden.
  G

 2. Tom Bogaert

  15 months ago

  @Gabriel: Zou Truvo dat al beseffen? Veel ‘duiding’ wordt er wel niet gegeven in het persbericht.

  Conclusie: meer concurrentie op Google adwords, hogere biedingen, goed voor Google. Of Roularta hier mee wint is nog maar zeer de vraag en zal m.i. zeer sterk afhangen van de implementatiewijze.

  Details van de deal zouden mij wel interesseren. Gaandeweg doet Google ook hier aan performance based revenue cuts. Dus, krijgt Roularta niets tot dat Google klanten ziet spenderen op Adwords. Ook over de lengte van de deal is niets vermeld. Beide partijen zullen jaarlijks kunnen opzeggen, wat dan ook zal gebeuren indien de rol van Roularta is uitgespeeld binnen een jaar of 2 schat ik.

 3. Tom

  14 months ago

  Kan iemand me meer vertellen over het verschil tussen “google authorized reseller” en een Qualified individual of company? Ik ben namelijk eind vorig jaar een bedrijf gestart dat adwords campagnes in beheer heeft voor de regionale adverteerders. We zijn uiteraard wel Qualified individual. Hetzelfde als Roularta nu zal gaan doen. Ik moet uiteraard leven van een setup fee & maintenance fee, is dit voor authorized resellers ook zo of hebben ze een commissie op de kliks? Heeft iemand enig idee van de tarieven Roularta hanteert?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *