Quora zet eerste stap richting search ads

quora search ads

quora search adsVraag-en-antwoordsite Quora, opgericht in 2009, heeft per maand ongeveer 800.000 unieke bezoekers. Een groot deel van het traffic – 30 tot 40%, volgens Quora – bestaat uit mensen die op zoek zijn naar specifieke antwoorden op hun vragen. En dat is niet abnormaal: Quora kan rekenen op een trouwe community van gebruikers die kwalitatieve content bieden. De focus lag de afgelopen jaren op het uitbreiden van haar community. Met de nieuwe uitbreiding Quora Stats hoopt Quora haar topbijdragers verder aan zich te binden. En het is een eerste stap richting search ads.

Quora Stats vervangt Quora Views

De Quora-site, en dan vooral het blogplatform, is gestoeld op het volgende principe: iedereen die dienstbare content deelt, kan een groot lezerspubliek hebben. De homepage, die een overzicht geeft van de beste content op een bepaald moment, is voorts niet onderhevig aan Facebook-likes en retweets. Enkel de Quora-community kan je content beoordelen. Quora Stats dient om aan te tonen dat goede content echt wel traffic genereert.

De Quora Views-tool, waarmee Quora-gebruikers een simpel maandoverzicht van al hun content views konden bekijken, wordt nu dus vervangen door het meer uitgebreide Quora Stats. De nieuwe analytics tool wordt over de volgende weken uitgerold en geeft Quora-gebruikers een diepgaander beeld van het aantal views dat hun vragen, antwoorden en blogposts krijgen. Met Quora Stats zal je ook metrics kunnen combineren en statistieken voor je views, upvotes en shares over de tijd heen bekijken.

Quora search ads nog niet voor binnenkort

Quora lijkt een beetje op Google: mensen zitten met een vragen en gaan via zoekwoorden op zoek naar het perfecte antwoord. En daar wil Quora nu een business model rond opbouwen – net zoals Google deed. Quora plant bijvoorbeeld om standaard display ads te tonen bij specifieke zoekopdrachten. Maar volgens Quora zelf zullen de search ads nog even op zich laten wachten: er wordt momenteel nagegaan of ads de integriteit van Quora niet zullen schaden.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *