Presentations in Google Docs

Vanaf vandaag kan je in Google docs, naast gewone documenten en spreadsheets, ook presentaties aanmaken. Via Google docs kan je deze presentaties delen met je collega’s en snel doorsturen, wat zeer handig is gezien de soms lange duurtijd om een Powerpoint presentatie te emailen.

De Google docs presentaties kunnen aangepast worden, gedeeld worden en gepubliceerd worden via de ondertussen gekende Google docs interface. Verschillende gebruikers kunnen dankzij dit programma tegelijkertijd, in real time, aan dezelfde slide deck werken. Wanneer het tijd komt om een echte presentatie te geven, kunnen de aanwezigen volgen door gewoon een simpele link te klikken. Deelnemers zijn ook verbonden met Google Talk en kunnen met elkaar over de presentatie converseren wanneer deze gegeven wordt. De presentation feature van Google Docs is beschikbaar in 25 talen. En Google Docs is gratis, iets wat ook weer handig is meegenomen.
Indien je nog niet vetrouwd bent met Google Docs, kan je hier leren hoe documenten aan te maken en te delen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eRqUE6IHTEA[/youtube]

3 Comments

 1. Tom Bogaert

  18 months ago

  De videopresentatie op zich is fantastisch gedaan!

 2. E-Man

  18 months ago

  I fully agree Tom! In feite is het idee hetzelfde als via de e-mail niet het document maar de hyperlink naar een plek op het bedrijfsnetwerk te sturen.

  Ben wel benieuwd hoe IT managers hier tegenover staan binnen bedrijven. De firma waarvoor ik zelf werk maakt het de medewerkers tegenwoordig niet makkelijker om gebruik te maken van internettoepassingen, alles wordt gecontroleerd en op trefwoorden zelfs geblokt.

 3. Tom Bogaert

  18 months ago

  embedden van presentations doe je zo:
  < iframe src="http://docs.google.com/TeamPresent?fs=true&docid=dg346trx_3drprrt" width=600 height=400 >< /iframe >

  zie ook:
  http://google.blognewschannel.com/archives/2007/09/18/how-to-embed-google-presentations/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *