Pre-Google missers van Microsoft

Tot mijn verrassing las ik vandaag in een WSJ-artikel nog wat voor mij onbekende historische search marketing feiten. Dat Microsoft verschillende Google-like intrapreneurs in zich had, die search een grote toekomst voorspelde, ze zelfs een ‘keywords’-systeem hadden en Goto (Overture) aangeboden kregen (uiteindelijk gekocht door Yahoo).

Of hoe grote innovatieve bedrijven ook de bal kunnen misslaan en het moeten afleggen tegen al die kleine bedrijven die wel in bepaalde ‘niches’ geloven. Dat het niet vanzelfsprekend is om een bedrijf van 100.000 medewerkers te leiden, spreekt voor zich. En Microsoft heeft altijd wel katjes te geselen gehad, al heb ik van een ervaren ondernemer ook al te horen gekregen dat je Microsoft moeilijk als voorbeeld kan nemen als goedgeleid bedrijf, ze zouden maar teren op 1 product, nl. Office. Moet je niet excellent zijn in 1 ding (cfr Google’s revenue, die voor 95% voortkomt uit Adwords). Ivm dat misslaan, ook Google heeft YouTube gekocht, ipv Google video verder uit te bouwen.

Toch interessante literatuur, wetende dat Yahoo, met nieuwe CEO Bartz, en Microsoft opnieuw  ‘on speaking terms’ zouden zijn en deze week elkaar voor het eerst opnieuw ontmoeten. Kom laten we die deal nu maar eens gaan sluiten, Steve (Ballmer). Het is lang genoeg een doorn in het oog geweest.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *