Panasonic en Google maken samen soort van internet-tv

De Japanse elektronicagroep Matsushita, bij ons bekend als Panasonic, wil binnen enkele maanden een nieuw soort tv’s lanceren in de States. Op deze nieuwe tv-toestellen zal je op een eenvoudige manier foto’s en filmpjes van op het internet kunnen doorzoeken en weergeven. Matsushita werkt daarvoor samen met Google, eigenaar van videowebsite YouTube en fotowebsite Picasa. Voor Google kan de deal helpen om zijn webdiensten, die traditioneel op computers draaien, uit te breiden naar het televisieplatform.

Ook Microsoft ziet toekomst in de cross-over tussen televisie en multimedia. Microsoft maakte gisteren een contract bekend met de Britse telecomgroep BT om televisiebeelden beschikbaar te maken via zijn spelconsole XBox 360. De dienst wordt beschikbaar voor alle klanten van BTVision, het platform voor internettelevisie van BT.

Bron: Ojobuscador

2 Comments

 1. Tom Bogaert

  17 months ago

  een soort van? Voor Microsoft lijkt me dit met Media center zelfs van strategisch belang. http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/microsoft-internet-tv-beta-introductie/ . IPTV betaald door advertenties van YuMe.

  http://msntv.com/pc/
  MediaRoom is ook vellbelovend (http://www.microsoft.com/tv/default.mspx)

  Ongetwijfeld staan Microsoft en ook Google en de andere spelers in deze markt al aan de old-school televisieplatform leveranciers hun deuren.

  UIteraard wordt alles eerst in US uitgetest en uitgerold. Jammer, maar het zal altijd zo blijven.

 2. Kenneth Peeters

  17 months ago

  Ziet er toch allemaal veelbelovend uit!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *