Overnameplannen Big Blue: Netezza voor $1,7 miljard

IBM_NetezzaIBM kondigt plannen aan voor de overname van het analyticsbedrijf Netezza voor ongeveer $ 1,7 miljard in cash.

Volgens een persmededeling die maandagmorgen verspreid werd, hebben de bedrijven een overeenkomst afgesloten waarin staat dat IBM $27 per aandeel van Netezza zal betalen. Netezza biedt een data warehousing applicatie aan die ontworpen is om high-performance analytics te tracken. Enkele van Netezzas klanten zijn Neiman Marcus, Time Warner, Estee Lauder en eHarmony.

De CEO van IBM Sam Palmisano zei het volgende over de overname: ‘IBM brengt analytics dichter bij de massa. Netezza vult onze business analytics mogelijkheden en klantenbestand goed aan.’ Netezza zou ervoor moeten zorgen dat de bestaande klanten van IBM sneller inzicht verwerven op hun business data met verbeterde prestaties én met lagere kosten. De kracht van de technologie van Netezza schuilt in het feit dat het zo’n 10 tot 100 maal sneller complexe analytische queries oplevert dan traditionele programma’s.

IBM lijkt de laatste tijd enorm hard geïnteresseerd in analytics en business data. In juli 2009 nam het analytics en informatievoorspeller SPSS over voor $1,2 miljard. In juni van dit jaar nam IBM het privé gehouden web analytics bedrijf Coremetrics over. En vorige maand nog betaalde IBM $480 miljoen voor Unica Corporation, nog een analytics bedrijf. Het bedrijf zou de komende 5 jaar nog zo’n 20 miljard willen spenderen aan overnames maar ook aan investeringen in analysesoftware waarmee bedrijven trends kunnen voorspellen. Een veelbelovende strategie.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *