Oracle weigert miljoenenschikking van Google

Oracle heeft een schikkingsbod van 2,8 miljoen Dollar  van Google afgewezen. Daarbij wou Google ook een deel van de winsten splitsen. Het ging hier wel om een semi-schikkingsbod. Zo zou Oracle eerst hun gelijk moeten kunnen bewijzen om het bedrag te verkrijgen. Maar Oracle zag het sowieso niet zitten om hierop in te gaan. Want bij aanvang van de rechtszaak, in 2010, eiste de databasesoftware-ontwikkelaar nog een schadevergoeding van 6 miljard van Google. Oracle wacht nu liever de uitspraak van de rechter af.

Het dispuut vindt zijn oorsprong bij het door Google gebruiken van 2 Java-patenten in hun Android systeem zonder dat hiervoor toestemming werd gevraagd. De reden dat Google de eerder lage semi-schikking voorstelt is doordat in een van de eerste zittingen groot deel van de patentenclaims werden afgewezen. En daardoor Oracle veel van zijn pijlen vroeg heeft verschoten. Google voelt zich zelfzeker en dat is te merken aan dit voorstel. Want in feite wilt Google hiermee alles binnenhalen. Want na aanvaarding van de schikking zouden geen patentenclaims mogen volgen, geen verkoopverbod en geen andere juridische eisen.

De rechter had aan beide partijen gevraagd om rond de tafel te gaan zitten en tot een schikking te komen maar daar lijkt niets meer van in huis te komen. Nu hebben beiden partijen nog tot 13 april om met een nieuw schikkingsvoorstel te komen waar ze zich beiden in kunnen vinden. Gebeurt dat niet dan zal rechtszaak 16 april terug hervat worden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *