Opschudding rond Douwe Egberts

Douwe Egberts, de bekende koffieproducent spant een kort geding aan tegen Capriole Coffee-Service. Capriole Coffee-Service is een bedrijf dat koffie en koffie automaten levert aan bedrijven en waarvan Douwe Egberts een belangrijke leverancier is.

Capriole Coffee-Service adverteert via internet op Google, Lycos, Ilse en MSN echter op de naam “Douwe Egberts” en laat deze naam ook in de advertentieteksten zien en dat neemt Douwe Egberts niet.

Pascal Ultee, commercieel directeur van Capriole Coffee-Service:

“Mijn overgrootvader maakte in 1926 al reclame voor de Douwe Egberts-producten uit ons assortiment. In de afgelopen 80 jaar hebben we met Douwe Egberts geadverteerd in folders, op briefpapier, auto’s, etc.. Maar op internet mogen we als dealer niet adverteren van Douwe Egberts. We besteden veel aandacht aan onze website en zijn op internet vaak beter te vinden dan de grote multinationals. Blijkbaar steekt dat bij onze leverancier.”

Click to tweet!

Het is niet de eerste keer dat over deze kwestie wordt gevochten in de rechtzaal. Google is zelf al naar de rechtbank gestapt voor meer duidelijkheid, maar deze bleef uit aangezien Google de diverse rechtzaken verloor en won. Waarschijnlijk zal ook na deze rechtzaak de onduidelijkheid over dit thema blijven of zelfs nog groter worden…

Korte handleiding over hoe misbruik te bestrijden

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *