Ook Twitter vat 2013 samen in een jaaroverzicht

Twitter vat 2013 samen in een jaaroverzicht

Na Facebook, Youtube en Spotify heeft nu ook Twitter de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar gebundeld in een jaaroverzicht. De microblogsite deelt 2013 op in vier categorieën: nieuws, entertainment, sport en een handgeselecteerde lijst, de zogeheten showcase. En Twitter zou natuurlijk Twitter niet zijn mocht elk evenement niet worden geïllustreerd door de meest veelzeggende tweets van dat moment.

Van toptrends tot meest geretweete tweets

Twitter heeft het jaar in beeld gebracht per maand en per categorie. Toptrends, meest geretweete onderwerpen, alle ‘twitter buzz’ sinds januari 2013 komt aan bod.

De meest geretweete tweet van 2013 kwam van Glee-ster Lea Michele. In de tweet bedankte de actrice iedereen voor het medeleven na het overlijden van haar partner en tegenspeler Cory Montheith.

Handig nieuwsoverzicht

Het eerste opmerkelijke nieuwsfeit van het jaar was volgens Twitter de helikoptercrash in het centrum van Londen op 16 januari.

Andere belangrijke gebeurtenissen zoals het overlijden van Nelson Mandela en de aanstelling van de nieuwe paus mochten uiteraard niet ontbreken. Ook aan het ‘lichtere nieuws’ zoals de geboorte van baby George, het kindje van de Britse prins William en Kate Middleton, wordt er ruime aandacht besteed.

Showcase: het jaar door een andere bril

In de rubriek showcase heb je de mogelijkheid om het Twitter jaaroverzicht te bekijken door de bril van nieuwsmedia als Time, Al Jazeera, ZDF en BBC. Terwijl Time de 10 belangrijkste tweets van het jaar oplijst, verzamelde de BBC al zijn Breaking News-tweets.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *