online marketing zonder een website, kan het?

internet aanwezigheid zonder eigen websiteHet is voor bijna ieder bedrijf een noodzaak om ervoor te zorgen dat men genoeg aanwezig is op het internet. Een belangrijk onderdeel van die aanwezigheid is een eigen website. Maar met de vele verschillende manieren om uw business online te promoten, is een website dan nog wel het meest noodzakelijke? Enkele jaren geleden was het antwoord hierop zeker: ja. Maar is dat nu ook nog zo? We laten u hier zien hoe u uw online marketing kunt voeren zonder een website.

De mogelijkheden zonder eigen bedrijfssite

Eerst en vooral willen we erop duiden dat we niet zeggen dat een site compleet overbodig en dat u er geen nodig heeft. Dit is dus niet de opzet. Want om volledige controle te behouden over uw internet aanwezigheid is een website nog steeds het meest interessante kanaal.  Het is eerder om te tonen wat er nog op het net wordt aangeboden om uw aan internet zichtbaarheid te winnen. Welke tools kunnen waarvoor aangehaald worden?

  • Hoe wordt men gevonden bij de zoekresultaten zonder eigen website? Door de Google places pages, die helemaal verwerkt zijn in de zoekmachine van Google, is het mogelijk om aan zichtbaarheid te winnen bij de zoekresultaten. Waarmee u aan klanten winning kan doen.
  • Hoe kan u uw marketing verzorgen zonder eigen website? Achterhaal waar uw doelgroepen zich begeven op de verschillende social communities en neem deel aan de conversaties. Maak een Facebook Fanpage aan waarop u uw producten of diensten kunt promoten.  Facebook pages kunnen even goede informatie bevatten als een website. Daarbij is ze ook nog eenvoudiger te onderhouden. Ook een twitter account is een goede manier om uw doelgroepen te bereiken.
  • Hoe regelt men de online verkoop zonder eigen webshop? Er worden verschillende e-commerce mogelijkheden aangeboden door sites als EBay en Amazone waarop u uw producten kunt aanbieden. Men kan vervolgens via Facebook, blog of Twitter makkelijk de link van uw eBay of Amazone store delen zodat klanten direct bij uw producten uitkomen.
  • En zo kunnen we tegenwoordig nog wel even doorgaan: Groupon Stores, of 4squares Stores.

Deze tools geven aan hoe ver men kan geraken zonder eigen website. Zo is men zichtbaar voor de internetgebruiker via de zoekresultaten. Men kan zijn online marketing verzorgen via de verschillende social media kanalen. En er bestaan online winkel die u de mogelijkheid geven een eigen webshop te creëren binnen hun netwerk.

Indien mogelijk, is een site een aanrader

Deze mogelijkheden zien er zeer veelbelovend uit. Maar de conclusie blijft dat een website veel doet voor u geloofwaardigheid. Mensen zullen bij een aankoop online automatisch gaan zoeken naar een website en als deze niet gevonden wordt dan heeft dit een negatieve uitwerking op de klant.

We kunnen stellen dat een onderneming zonder website geen echte aanrader is. Heb je toch een website, vergeet dan zeker niet van deze nieuwe lokale digitale marketing technieken te profiteren! Succes ermee!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *