Omniture koopt Visual Sciences

omniture - visual sciences$ 394 miljoen, dat is wat Omniture veil had voor Visual Sciences. Sinds 9 mei van dit jaar ging Visual Sciences samen met WebSideStory naar de markt, en nog geen half jaar later verschijnt Omniture op het overname-toneel.

Visual Sciences wordt alom geprezen voor zijn kracht in ongestructureerde analyse. De combinatie met de ervaring van WebSideStory en de custom Excelrapporten van HBX, zorgden mee voor de populariteit van de tool.

Omniture was al een van de grote jongens, maar bevestigt met deze overname zijn ambitie om de absolute nummer één in website analyse te worden. Werden al overgenomen door Omniture: Instadia, TouchClarity en recent Offermatica.

De webanalytics-markt reageert alvast positief. Onder andere Marketingfacts en UsabilityDesigner zien een pak mooie opportuniteiten.

Wij zijn benieuwd hoe Omniture de technologie van Visual Sciences in zijn al uitgebreide pakket gaat integreren.

Officiële mededeling op de website van Omniture

5 Comments

 1. Dax

  17 months ago

  Merci voor de link, Tommeke ;-)

 2. Tom Michiels

  17 months ago

  hahaha no prob, Dax. Ik zie dat je met je nieuwe webshop een graantje mee pikt op de rug van TradeDoubler ;-) Goe bezig!

 3. Tom Bogaert

  17 months ago

  Iemand een idee of Visual Sciences echt iets bijbrengt aan omniture qua technologie, of is het gewoon marktaandeelvergroting?

 4. Hans Mampaey

  17 months ago

  Ik vermoed het laatste, Tom.

 5. Tom Michiels

  17 months ago

  marktaandeelvergroting is mooi meegenomen, maar vergeet niet dat de technologie van Visual Sciences mooi aansluit bij het huidige aanbod van Omniture.

  Think about it:

  TouchClarity = behavioural targeting
  Offermatica = A/B en multivariate testing
  Omniture SiteCatalyst = webanalytics
  Visual Sciences = unstructured analysis –> extensie voor Omniture Genesis?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *