Nokia LiveSight gidst je door de stad

Op het Mobile World Congress stelde Nokia, naast 4 nieuwe telefoons, haar nieuwe versie van de kaartendienst voor. Nokia Here biedt kaarten, turn-by-turn navigatie en informatie over openbaar vervoer. Een uitstekend alternatief voor Google Maps. Maar het meest opvallende is de integratie van de augmented reality-technologie, Nokia LiveSight.

Augmented reality-toepassing: LiveSight

De Finse telecomreus Nokia integreert in zijn kaartendienst een indrukwekkende augmented reality-toepassing. De technologie herkent, door de cameralens van je telefoon, waar je bent. De technologie legt een laag over deze beelden met relevante ‘location based’ informatie.

Ben je op zoek naar een bar, restaurant, musea of hotel? Film met je smartphone om je heen, de LiveSight-functie legt een laagje over de realiteit met digitale informatie over nabijgelegen plaatsen. Aan de hand van wat je zoekt kan je meer informatie opvragen, zoals de exacte plaats, openingsuren,…

Nuttige info aan foto’s toevoegen

Naast deze enorm handige locatiebepaling kan je ook beeldverwerking combineren met Place Tags. Zo kan je een stempel aan je foto geven met relevante informatie over de plaats waar deze foto genomen is (een soort postkaart). Naar de toekomst toe wordt het mogelijk om op deze manier je auto terug te vinden of om je vrienden te lokaliseren.

Deze applicatie is standaard geïnstalleerd op de Nokia Lumia-toestellen, maar is ook toegankelijk voor Windows Phones van andere merken.

Executive Summary

Nokia stelt haar nieuwe versie van de kaartendienst Nokia Here voor.
Opvallend is de integratie van de augmented reality-technologie, Nokia LiveSight.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *