Netwerk over privacy bij Google

Netwerk over privacy en GoogleOp vrijdag 20 juli was er op de Nederlandse televisie in het programma Netwerk een documentaire te zien over Google en privacy : “Wat weet Google?“. Het programma werd als volgt aangekondigd :

Meer dan negentig procent van de Nederlanders gebruikt Google als zoekmachine op internet. Google stelt van iedere gebruiker een persoonlijk profiel op, en zo kan Google een beter antwoord geven op jouw persoonlijke zoekopdracht. Maar komt Google niet te veel te weten over zijn gebruikers? Een reportage.

Click to tweet!

Je kan de uitzending bekijken bij lees meer.

En verder:

Het motto van Google is “Don’t be evil“, maar kunnen we het bedrijf vertrouwen met onze privegegevens? Netwerk ging te rade bij een internetbeveiliger die laat zien dat je PC gegevens doorgeeft aan Google terwijl velen dit niet beseffen.

Click to tweet!

De laatste maanden laait de discussie over Google hoog op. Bekijk de uitzending hieronder en oordeel vooral zelf…

[googlevideo]http://video.google.com/videoplay?docid=-6179377084454671642[/googlevideo]

1 Comment

  1. Tom Michiels

    18 months ago

    da’s nu toch echt een storm in een glas water. Als die zogenaamde datamining mijn gebruikservaring verbeterd, waarom niet dan?

    Erger wordt het wanneer Google (of eender wie) persoonsgegevens gaan koppelen aan al die data.

    Ik ben al bij al nogal flexibel in zo’n zaken. Als je toch reclame te zien moet krijgen, dan liever reclame die overeenstemt met mijn behoeften van dat moment.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *