Netflix komt naar België

amerikaanse videodienst netflixGeruchten doen de ronde dat de Amerikaanse videodienst Netflix eind dit jaar naar ons land komt. Eerst zal Netflix in Frankrijk en Nederland van start gaan, tegen eind 2013 in België. Netflix is een videodienst waar je voor een goedkoop abonnement, een groot aanbod films, reeksen en documentaires kan kijken.  Eenmaal Netflix bij ons op de markt komt, zal het een geduchte concurrent zijn voor onze traditionele kabelmaatschappijen.

Netflix videodienst

Netflix is een populaire Amerikaanse video-on-demand-service. De kracht van Netflix? Je kijkt waar en wanneer je wil naar je favoriete serie of film. Netflix is een soort Spotify voor video, voor slechts 8 dollar per maand kan je onbeperkt films en tv-reeksen bekijken. De video-on-demand-service biedt meer dan 10 000 films, 3000 tv-series, reeksen en documentaires die je onbeperkt online kan streamen.

Netflix succesverhaal

In de Verenigde Staten is Netflix een hit. De reden van deze populariteit? De prijs van een Netflix abonnement zit ver onder een traditioneel kabelabonnement. Bovendien heb je als abonnee een grote vrijheid over waar en wanneer je programma’s wil bekijken. In Amerika heeft Netflix 30 miljoen betalende gebruikers! Nu wil de videodienst ook buitenlandse afzetmarkten betreden. Het gerucht doet de ronde dat eind dit jaar Netflix naar België zal komen.

Netflix grote concurrentie Telenet en Belgacom

Momenteel heeft Netflix nog geen licenties om wereldwijd video’s aan te bieden. Zodra internationale licenties worden afgesloten vormt deze dienst, die via het internet kan worden bekeken, een grote concurrentie tegenover traditionele kabelmaatschappijen. Vooraleer Netflix in ons land kan starten moet het wel films, documentaires en series ondertitelen en programma’s van Belgische bodem aanbieden. Eens Netflix hier voet aan de grond krijgt wordt het wel heel moeilijk voor plaatselijke spelers Telenet en Belgacom om daar iets tegen in te brengen.

Executive Summary

Amerikaanse videodienst Netflix komt eind dit jaar naar ons land.
Een geduchte concurrent voor Telenet en Belgacom.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *