Mobiel betalen komt weer een stapje dichterbij dankzij Belgian Mobile Wallet

De laatste tijd beweegt er van alles op de markt van het mobiel betalen. Nadat eerder Samsung en Visa de handen in elkaar sloegen, kwam ook Bancontact/Mister Cash met een mobiele betaaloplossing. Vandaag is het dan weer de beurt aan Belgacom en BNP Paribas Fortis om met een mobiele betaaloplossing op de markt te komen, Belgian Mobile Wallet genaamd. Opvallend aan deze app: het gaat om een app die ook kortingsbonnen en klantenkaarten kan bevatten, en ze werd speciaal voor de Belgische markt ontwikkeld.

Een ‘in-app commerce’ oplossing

De Belgian Mobile Wallet is een ‘in-app commerce‘ oplossing. Dat wil zeggen dat het volledige aankoopproces in één app wordt geïntegreerd en gebundeld. Klantenkaarten, kortingsbonnen, toegangstickets én de mogelijkheid tot betalen: allemaal zullen ze in de app zitten. Met andere woorden, met deze app kan je zowat heel je portefeuille vervangen. De app neemt op die manier een serieuze voorsprong op de apps van Visa en Bankcontact, die de mogelijkheid tot het gebruiken van klantenkaarten of kortingsbonnen (nog) niet bieden.

mobile-wallet

Een gratis app voor iedereen

Heb je geen rekening bij BNP Paribas Fortis en heb je een andere mobiele operator dan Proximus? Geen paniek, de Belgian Mobile App is een open model, waardoor de app door iedereen gebruikt kan worden, zolang je maar een smartphone met een mobiel data-abonnement hebt en zolang je maar een bank- en/of kredietkaart hebt bij om het even welke Belgische bank. Als consument is de app bovendien volledig gratis, het zijn de handelaars die een kleine bijdrage per transactie zullen moeten betalen.

Belgian Mobile Wallet: voor en door Belgen

Ten slotte is het ook opvallend dat de app speciaal voor de Belgische markt werd ontwikkeld. Visa en Bankcontact zijn beide internationale bedrijven, die hun mobiele betaaloplossingen waarschijnlijk eerst in andere, grotere landen zullen lanceren, alvorens ze die hier in België zullen lanceren. Doordat deze app voorlopig alleen op de Belgische markt verschijnt, kunnen Belgacom en BNP Paribas Fortis een voorsprong nemen op de concurrentie, en kunnen wij als consument mogelijk zeer snel betalen met een mobieltje.

De Belgian Mobile Wallet app is momenteel nog volop in ontwikkeling. Belgacom en BNP Paribas verwachten dat ze de app in het voorjaar van 2014 volledig zullen kunnen uitrollen. Aanvankelijk wordt de app alleen voor Apple toestellen en voor Android toestellen gelanceerd, later kunnen daar nog andere toestellen bijkomen.

Executive Summary

Belgacom en BNP Paribas Fortis lanceren binnenkort de Belgian Mobile Wallet
Met de Belgian Mobile Wallet zal je met je smartphone kunnen betalen, en zal je je klantenkaarten en kortingsbonnen kunnen gebruiken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *