Microsoft wil Yahoo! overnemen ?!

Yahoo! Microsoft

De geruchten doen al langer de ronde en na een eerdere reeks informele gesprekken zou Microsoft nu met Yahoo! rond de tafel willen gaan zitten om een volledige overname te bespreken, aldus New York Post. Microsoft zou de deal zelfs zo snel mogelijk willen sluiten en zou bereid zijn zo’n slordige 50 miljard dollar op tafel te leggen. De recente agressieve overnamepolitiek van Google lijkt Microsoft de laatste tijd een beetje in de schaduw te duwen (enkele weken geleden grepen ze nog naast DoubleClick), en daar willen ze blijkbaar iets aan doen.

En DoubleClick is niet de enige reden, ook het Search Advertising pact met AOL waar Microsoft op aasde werd vernieuwd met Google. Tijd dus om in te grijpen en een beetje offensiever te worden. Een samengaan van Microsoft en Yahoo! zou natuurlijk wel meer kans maken een vuist te maken tegen Google. Google heeft in de VS een marktaandeel van 65% van search advertising markt, de combinatie van Microsoft en Yahoo! zou op 27% uitkomen. Niet enorm natuurlijk, maar een goed begin voor Microsoft.

Benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Meer lezen hier.

1 Comment

  1. Koen "Grubolsch" Eelen

    18 months ago

    Dit nieuws maakt me toch wat bang eigelijk. Vraag me af wat er dan met de Yahoo! libary gaat gebeuren, deze wordt nu volop ontwikkelt voor de open-source markt, maar als MS met zijn gebruikelijke politiek er het bewind over krijgt… om nog niet te zwijgen over de verschillende ontwikkelaars die hun rug van alle Yahoo! api’s zullen afkeren, vanwege een algemene aversie tegenover MS.
    Overigens, zullen dan op termijn de Yahoo! mail en zoekmachine verdwijnen. Ik hoop van niet, vond die veel beter dan de MS-equivalenten.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *