Microsoft office 2010 gratis!

office_2010_629038dMicrosoft maakt bekend dat het zijn office suite, die in de toekomst online, via de browser zal werken ipv via de huidige desktop applicaties, gratis zal maken voor thuisgebruikers.

Wat heet gratis natuurlijk, want Microsoft zal reclameinkomsten proberen te genereren via het plaatsen van contextgevoelige advertenties van zijn nieuwe zoekmachine Bing. Professionele gebruikers zullen de Microsoft office online aangeboden krijgen via een betalend abonnement.

De mededeling komt nadat Google vorige week aankondigde dat het een Chrome OS op de markt zou brengen. Een operating system dat helemaal in het teken van cloudcomputing zou staan. Maar ook daar heeft Microsoft reeds aan gedacht. In februari dit jaar bracht het een Microsoft research paper uit over Microsoft Gazelle, een nieuw soort browser, een browser met een OS ingebakken. Is de Google PR-machine Microsoft hier te snel af willen zijn?

Grappig initiatief hieromtrent zijn de zogenaamde release van de eerste screenshots van het Google Chrome OS (private beta). Na enkele dagen bleek het te gaan om een designer die wel eens creatief met het gegeven Chrome OS wilde omspringen. Resultaat: heeeeeeel veel bezoekers en links naar zijn site, nog meer naar zijn youtube video (http://www.youtube.com/watch?v=4uDQJoK12p8) waarin werd bekend gemaakt dat het om gedesignde screenshots ging. Fantastisch gedaan!

Kortom, Microsoft gaat eindelijk het gevecht aan om meer Search-marktaandeel.

1 Comment

  1. ronny denys

    14 months ago

    free is always good in time of crisses!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *