Microsoft live betaalt voor zoeken via live search

Waar blijven ze het halen, ook nu gaat Micro$oft het publiek incentiveren om te zoeken via hun zoekmachine live search. Met http://www.getsearchperks.com hebben ze een welliswaar Amerikaans initiatief op poten gezet dat gebruikers aan spellen, kookboeken, t-shits, xbox controllers, e.d. moet helpen in ruil voor opzoekingen.

Leuk, maar dit brengt weinig blijvende toegevoegde waarde aan de gebruiker. Wat microsoft betreft zal het waarschijnlijk bijdragen aan de kritische massa die ze wensen op te bouwen om hun zoekmachine te laten leren en tegelijkertijd stilaan adverteerders de meerwaarde van adverteren op live search aan te tonen.

http://www.luckysearch.nl/ is dan weer een iets lokaler alternatief. Opnieuw leuk voor eens getest te hebben, maar verder? Als je na 3 keer niet wint, ben je toch weg, niet? Gesponsord trouwens door …, wat ik dan weer kan appreciëren.

7 Comments

 1. Kenneth Peeters

  16 months ago

  MSN zou zich beter een keer bezig houden met een goeie lokalisering voor hun PPC ads, zodat je eindelijk ook enkel in Vlaanderen kan adverteren zonder dat je Nederland er verplicht bij moet nemen en vice versa, in plaats met deze goedkope zever. Een zoekmachine gebruik je om info te vinden, niet om mee te doen aan halfbakken online tombola’s.

 2. Tom Michiels

  16 months ago

  de mensen van Microsoft Digital Advertising vertrouwden ons toe dat een uitbreiding van Microsft adCenter op de Belgische (Vlaamse) markt er voorlopig niet inzit. En met voorlopig bedoel ik: wellicht niet voor einde 2009.

 3. Hans Mampaey

  16 months ago

  Als ze het toevertrouwen, mag je het dan bloggen ? :-p

 4. Tom Michiels

  16 months ago

  hehe, bedankt voor je bijdrage! ;-)

 5. Laurens

  16 months ago

  “is getest” en “gesponsored”…
  Is dat Nederlands?
  Jongens sorry hoor, maar het is niet omdat je sms gebruikt, chat, blogt enz. dat we plots spreektaal en Engels moeten nemen voor schrijftaal Nederlands, toch?

 6. Ronald

  16 months ago

  lol zooo zielig. M$ is echt slecht bezig hoor. Google is veel beter en vind veel meer. Ik zeg als M$ zijnde; koop google ;)

 7. Tom Michiels

  16 months ago

  alle critici ten spijt, het loont om surfers te incentiveren om ze te laten zoeken op jouw zoekmachine. Dit artikel vertelt je er meer over: http://blog.searchenginewatch.com/blog/081113-155417
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *