Microsoft en NSA

Microsoft Vista en NSAVanaf 30 januari kunnen particulieren gebruik maken van Microsoft Vista, dat volgens specialisten tegen 2010 wereldwijd op 600 miljoen PC´s geïnstalleerd zal zijn. Pittig detail: Microsoft heeft de hulp van National Security Agency NSA " de spionageorganisatie van de Amerikaanse overheid "ingeroepen om toe te zien op de beveiliging van het besturingssysteem.

Zowel Microsoft als NSA willen weinig informatie kwijt over de details van hun samenwerking, maar NSA heeft wel toegegeven dat het een team gebruikte dat het systeem probeerde te hacken, informatie te stelen en visrussen te verspreiden en een ander team dat dit probeerde te verhinderen.

Microsoft rept met geen woord over de samenwerking op zijn website, maar er wordt wel kort melding van gemaakt in het laatste deel van de security guide. Die is overigens niet bedoeld voor particuliere gebruikers, maar voor beveiligingsspecialisten.

De software gigant heeft in het verleden ook al de hulp van NSA ingeroepen om de beveiliging van Windows XP en Windows Server 2003 onder de loupe te nemen. NSA heeft eerder ook al diensten geleverd aan Apple voor het besturingssysteem Mac Os X.

De spionagedienst ligt in Amerika zwaar onder vuur omdat het in opdracht van president Bush burgers afluistert via hun computer.

2 Comments

  1. Joris

    19 months ago

    Toch wel een hele geruststelling dat mijn PC beveiligd is door de grootste spionage-organisatie ter wereld !!!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *