Microsoft en Google strijden om Digg

Digg logoBij een populaire website stelt niemand zich tegenwoordig nog de vraag hoe en waarom deze website zo populair geworden is. Nee, wanneer zal de website voor een recordbedrag overgenomen worden door één van de grootmachten, dat is veel interessanter… Ditmaal staat Digg in de belangstelling…

De gegadigden zijn niet van de minste. Zowel Microsoft als Google zijn geïnteresseerd in een overname van Digg en staan op het punt om een bod te doen.

Digg schijnt al twee jaar op zoek te zijn naar een potentiële koper. Vorig jaar hebben ze de investeringsbank Allen & Co ingeschakeld om hen hierbij te helpen. Zo werd de waarde van de website geschat op 300 miljoen dollar. In theorie weliswaar, want Digg zou bereid zijn om een lager bod te accepteren. Zo zou Google een bod tussen de 200 en 225 miljoen dollar in petto hebben.

Microsoft zou dan weer aan een lager bod denken. Het bedrijf uit Redmond heeft vorig jaar nog een reclamecontract voor drie jaar met Digg afgesloten. Deze overeenkomst zou verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de inkomsten van Digg. Het is dan ook heel waarschijnlijk dat Microsoft zich zal terugtrekken als Google de nieuwssite wegkaapt.

1 Comment

  1. rik

    17 months ago

    Tja, het verdwijnen van de MS-reclames is toch geen probleem, Adsense in de plaats …
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *