Microsoft biedt 44,6 miljard dollar op Yahoo!

Microsoft Yahoo logoDe softwaregigant Microsoft wil het internetbedrijf Yahoo! overnemen voor 31 dollar per aandeel. De transactie waardeert Yahoo! op ongeveer 44,6 miljard dollar (circa 30 miljard euro). Dat komt neer op een premie van 61,6 procent ten opzichte van de laatste slotkoers van Yahoo!

(tijd) – Microsoft wil de overnamesom financieren met eigen aandelen en cash. Het is nog niet duidelijk of het management van Yahoo! het bod ondersteunt. In februari vorig jaar wees het bedrijf nog een toenaderingspoging van Microsoft af.
Bron : De Tijd

6 Comments

 1. Tom Michiels

  17 months ago

  het moest en zou er van komen. Enfin, geen slechte zaak voor de beide partijen, denk ik, en evenmin voor de aandeelhouders van Yahoo!

 2. Kenneth Peeters

  17 months ago

  Misschien kunnen ze hiermee echt de strijd aangaan tegen Google?

 3. TomB

  17 months ago

  In US en Azie, zeker weten. In Europa door de positie van Microsoft op termijn. Mijn inziens zou dit de markt zeker ten goede komen. Go for it, go for marketshare, go for competiiton.

  nog rap wat yahoo-aandelen kopen?

 4. Hans Mampaey

  17 months ago

  Goed idee, TomB !

  Inmiddels is Wall Street gesloten en kunnen we concluderen dat het vijandige overnamebod van Microsoft op Yahoo! voor 44,6 miljard dollar (30 miljard euro), het sentiment positief heeft beinvloed. Zowel de Dow Jones (+0,70%) als NASDAQ (+0,98%) sloten gisteren eindelijk weer eens met positieve cijfers. Vooralsnog lijkt Google, met een koersdaling van bijna 9 procent, de grote verliezer.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *