Meta descriptions: SEO plugins gebruiken!

Meta descriptions zijn belangrijk om je zichtbaarheid en je klikfrequentie te verhogen. Google toont de meta description in zijn zoekmachine in een stukje tekst onder de title tag. Voor een goede SEO strategie zijn SEO snippets dan ook onontbeerlijk. Idealiter omschrijft het kort en bondig de content van je pagina of blog, en bevat het keywoorden (die in vet worden weergegeven).

Het is niet opportuun om meta descriptions automatisch te genereren. Hierdoor kan de foute tekst weergegeven worden in Google en loop je kliks mis. SEO copywriting werkt niet met automatische piloot! Maak daarom gebruik van een goede SEO plugin om linkwaardige content te creëren.

SEO plugins

Een voorbeeld hiervan is de WordPress SEO plugin by Yoast.

 Een andere plugin die wij vaak gebruiken is de All in One SEO Pack.

 

Google’s meta description strategie

Merk op dat Goolge niet altijd de meta description weergeeft die jij gebruikt. Een totale controle voor de weergave van de snippet is onmogelijk. Wanneer de description niet voldoende keywords bevat of content bevat die niet overeenkomt met de pagina zal Google die negeren en zelf een snippet samenstellen.

Meer tips over hoe je meta descriptions moet opstellen vind je in ons voorgaand blogartikel over meta descriptions.

2 Comments

  1. Anne Jan Roeleveld

    11 months ago

    Het mooie van Yoast’s z’n plugin is dat je daar ook de datum in de snippet kunt voorkomen bij Google. Dus dat Google die niet meer weergeeft. Dat kan bij oude posts namelijk je CTR in de SERPs behoorlijk aantasten.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *