Matt Cutts kondigt nieuwe SEO-richtlijnen aan

Matt Cutts, de godfather van SEO bij Google, heeft in een videoboodschap de nieuwigheden op het gebied van SEO aangekondigd. Ze komen eraan ergens in de zomer, maar voor Matt-Cutts-of-Googlehet precieze tijdstip is het nog afwachten. De basisregel blijft dezelfde: als je site content van hoge kwaliteit bevat, mag je op beide oren slapen. Maar je gebruik van black hat SEO, dan ga je een drukke zomer tegemoet.

Cutts geeft 7 richtlijnen mee waarmee webmasters aan de slag kunnen. Zoals steeds bij Google is niets zeker en moet je alles met een korrel zout nemen. Maar het zijn hoe dan ook nuttige tips voor SEO-addicts.

1. Penguin 2.0

Hiermee wordt black hat spam geweerd. De opvolger van Penguin 1.0 werkt op een meer diepgaande manier en zal dan ook een grotere impact hebben.

2. Advertorials

Heel wat advertorials voldoen niet aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google. Ze zijn misleidend en kunnen Google’s PageRank niet bekoren. Matt Cutts benadrukt wel dat er op zich niets mis is met advertorials zolang ze als dusdanig worden aangekondigd en het duidelijk is dat het om betalende advertising gaat.

3. Upstream Linking

Hiermee wordt link bying verder aangepakt en wordt het minder effectief.

4. Hacked sites

Google wil een nieuwe generatie van ‘hacked detection’ uitrollen. Webmasters zullen ook beter geïnformeerd en op de hoogte gebracht worden van malware en hacked sites.

5. Autoriteit

Als de Google algoritmes detecteren dat jouw site een autoriteit is in een bepaald domein, zal je meer autoriteit verkrijgen en hoger gerankt worden dan andere sites.

6. Panda

Om content van hoge kwaliteit te controleren, worden er extra criteria gemaakt voor sites die zich in de ‘grijze zone’ bevinden. Dit is een extra controlemechanisme.

7. Meer info voor webmasters

Webmasters zullen meer specifieke en gedetailleerde informatie ontvangen via webmaster tools. Zo kunnen problemen beter en gemakkelijker gedetecteerd worden. Zo worden sites geoptimaliseerd en dat zal een invloed hebben op de kwaliteit van de zoekresultaten. Ook zal er minder spam vertoond worden.

Executive Summary

Google plant nieuwe update op het gebied van SEO.
Matt Cutts kondigt nieuwigheden aan in videoboodschap.

1 Comment

  1. Wendy

    8 months ago

    Ik heb het filmpje bekeken van Matt Cutts en dat zijn zeer goede, positieve veranderingen. Vooral de betere communicatie met Google zelf werd tijd, dat is tot nu toe altijd zeer moeilijk.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *