Magento integreert Google Website Optimizer

MagentoOpen-source e-commerce platform Magento integreert een plug & play oplossing voor Google Website Optimizer testen, dat meldt ons de officiële Google Website Optimizer blog. Klinkt alvast veelbelovend!

Google Website Optimizer is een gratis tool om A/B- en multivariate tests te doen met je website. Dat betekent dat je kan testen welke afbeelding, titel, tekst, knop, link, etc het beste werkt in je website.

Magento is een open-source (lees gratis) e-commerce platform dat stevig aan de weg timmert. Bij QueroMedia hebben we het nogal voor open-source toepassingen, maar de eerste projecten met Magento waren niet echt succesvol te noemen. “Magento is nog niet volwassen”, zoals mijn collega Tim zei. Laat ons hopen dat met de nieuwe release (1.1.7 inmiddels) de meeste bugs weggewerkt zijn.

De integratie met GWO is alvast veelbelovend. Het volstaat om een GWO URL te plakken in Magento, en je experiment loopt! Veel simpeler kan het niet. Hieronder kan je de integratie aan het werk zien:

[googlevideo]http://video.google.com/videoplay?docid=-3595494924118534435&hl=en[/googlevideo]

Wil u meer weten over de integratie tussen GWO en Magento? Ze organiseren samen een webinar.

Wil u meer weten over Google Website Optimizer, maar ook hoe je een succesvolle online campagne voert, kom dan naar een van onze gratis breakfastmeetings. Schrijf u in!

6 Comments

 1. Jammer dat het moeilijk integreerbaar is met een CMS. Goed artikel!

 2. Tom Michiels

  15 months ago

  tja, GWO integreren in een CMS is niet altijd even straightforward, dat klopt. Zeker als je daarbovenop nog eens met Google Analytics en Google AdWords codes werkt. Dan wordt het helemaal puzzelen welke variabele eerst geladen moet worden. Gelukkig zijn er experts die je hierbij kunnen helpen ;-)

 3. Hans Mampaey

  15 months ago

  Inderdaad ;-p

 4. Webdesign Forum

  15 months ago

  Dit werkt echt heel erg mooi! Een marketing collega gebruikt het en het is enorm simpel en erg effectief.

 5. Kees Kuijpers

  15 months ago

  Vandaag is het Nederlandse Magento community forum gelanceerd. U mag actief deelnemen aan de discussie op http://www.magento-forum.nl

 6. Tom Michiels

  15 months ago

  Bedankt voor de tip, Kees.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *