Live Image Search

imagesIk was net even aan het experimenteren met de afbeeldingenzoeker van Live Search. De user interface ziet er nog steeds erg knap uit, het is misschien wel de mooiste van de “grote drie”. Maar daarnaast bevat de Live Search Images nog een paar leuke extra’s.

Zo is de smart scroll een erg handige functie. De resultatenpagina vernieuwt zich telkens opnieuw, zodat je nooit het einde van de pagina bereikt, en je dus ook niet hoeft te bladeren. In de bà¨ta-fase was er nog de scratchpad, een drag & drop bookmarkingtool voor afbeeldingen, maar deze is op het eerste zicht jammer genoeg verdwenen.

Er zit muziek in Live Image Search, zeker als je weet dat Google Image Search misschien wel de Achilleshiel van de zoekgigant uit Mountain View is.

2 Comments

 1. Tom Bogaert

  18 months ago

  Is inderdaad wel leuk. Feit dat foto’s oplichten is mooi, je kan doorklikken naar de website en dan het venster terug sluiten om terug naat afbeeldingen te gaan ook. Dit werkt idd intiutiever dan de Google interface.

 2. Tom Michiels

  18 months ago

  op de Live Search Blog worden drie nieuwe filters aangekondigd. Voorlopig kan je ze enkel via tekstuele ingave gebruiken, maar in de toekomst komen ze vermoedelijk in een gebruiksvriendelijkere dropdown menu.

  Test ze hier:

  1. without the new features " jimi hendrix
  2. with new face filtering on " jimi hendrix filter:face
  3. with new portrait filtering on " jimi hendrix filter:portrait
  4. with new black and white filtering on " jimi hendrix filter:bw

  Eat that, Google!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *