LinkedIn Search krijgt make-over

Nu LinkedIn de kaap van 200 miljoen leden overschreden heeft, vond het bedrijf dat het tijd was voor een make-over. Aan de nieuwe LinkedIn Search werden heel wat extra features toegevoegd, zodat de zoekmachine van LinkedIn heel wat slimmer geworden is. Zo zal LinkedIn search nog meer kansen bieden om werkgevers en werknemers met elkaar te verbinden en zijn er meer mogelijkheden om je connecties uit te breiden.

LinkedIn search

LinkedIn searchbox

Gebruiksvriendelijkheid verbeterd

Dankzij de nieuwe drop down box naast de zoekbalk van LinkedIn, kan je gemakkelijk een zoekoptie aanduiden en aangeven of je wil zoeken binnen bedrijven, jobs, bedrijven, updates etc. Zoek je bijvoorbeeld naar iemand om een collega binnen je bedrijf te vervangen, dan geef je in LinkedIn Search de functie van die collega op en selecteer je de zoekoptie ‘personen’.

Bovendien is de nieuwe LinkedIn Search voorzien van een ‘suggested search’ en zal voorgestelde zoektermen aanduiden terwijl je aan het typen bent in de zoekbalk. LinkedIn heeft daarnaast aangegeven dat het je zoekvoorkeuren zal onthouden en op basis daarvan gepersonaliseerde zoekresultaten zal weergeven.

Geavanceerd zoeken

Ook het geavanceerd zoeken binnen LinkedIn Search kreeg een update. Er werden onder meer extra zoekopties opgenomen. Zo is het voortaan mogelijk om te zoeken op bedrijf, locatie, school en veel andere opties.

LinkedIn geavanceerd zoeken

Zoekopdrachten opslaan

In plaats van elke keer weer dezelfde zoekterm in te geven om dezelfde zoekresultaten te zien verschijnen, zal LinkedIn je zoekopdrachten opslaan, zodat je slechts één keer zoekwerk dient te verrichten. Je kan deze opgeslagen zoekresultaten zelfs in je inbox laten toekomen!

Concurrentie met Graph Search

De make-over van LinkedIn Search komt ongeveer twee maanden nadat Facebook de Graph Search introduceerde die mensen eveneens helpt om het social media netwerk beter te kunnen doorzoeken.

Executive Summary

Voortaan wordt zoeken binnen het LinkedIn netwerk een stuk gemakkelijker
Daarvoor zorgen onder andere een verbeterde gebruiksvriendelijkheid, meer zoekopties en de mogelijkheid om zoekopdrachten op te slaan

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *