Larry Page niet populair bij klanten en shareholders?

Google logo met hamer

Twee recente acties van Google CEO Larry Page worden niet erg positief ontvangen.De ene draait rond advertenties van Canadese medicijnen in de VS en de andere rond het einde van Google Slide.

Search Engine Watch laat ons weten dat een shareholder van Google Larry Page en de volledige Raad van Bestuur aanklaagt. Deze klacht draait volledig rond advertenties van Canadese medicijnen op Google. Dergelijke import is illegaal in de VS en toch werden de advertenties die op de VS getarget werden niet gestopt.

Google heeft 500 miljoen dollar betaald als minnelijke schikking. Dit wordt gezien als een bekentenis van Larry Page. De topman van Google zou volledig op de hoogte zijn van de advertenties en het feit dat ze verboden zijn. De shareholder meent dan ook dat de leiding van Google zijn financiële gegevens vervalst heeft.

De 500 miljoen dollar die Google nu moet betalen kwam volgens hem onrechtmatig als omzet in de boekhouding. Aangezien Larry Page schuld bekend heeft, is hij ook aansprakelijk voor de schade die de shareholders mogelijk lopen. Hoewel het wel moeilijk zal zijn voor de shareholder om zijn geleden schade te bewijzen.

Het einde van Google Slide betekent ook het einde van SuperPoke! Pets

I love superpoke!

Een tweede groep die niet tevreden is met het beleid van de nog nieuwe CEO zijn de SPP’ers. SPP staat voor SuperPoke! Pets. Dit is een social game van Google Slide. Het nieuws dat Google Slide ontmanteld wordt en alle applicaties en games stopgezet worden valt niet in goede aarde bij de erg actieve en gepassioneerde SPP community.

In het artikel op TechCrunch is niet het artikel zelf het belangrijkste, maar de talrijke reacties van SPP fans die het verlies van hun geliefde game, vrienden en huisdieren betreurt. Hoewel het spel gratis is, kan je in het spel wel vanalles kopen zoals kleding en accessoires voor je huisdieren. Er was hen vorige maand nog beloofd dat er geen enkel plan was om het spel stop te zetten, maar nu met het einde van Google Slide valt ook het einde van SPP binnen enkele maanden te verwachten. Veel fans zijn dus niet alleen boos voor het einde van het spel, maar ook al het geld dat ze eraan besteed hebben.

Google heeft de mantra “do no evil” om hun morele standpunt duidelijk te maken. Maar er zijn al velen die twijfelen aan de waarheid achter deze spreuk.

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *