Koopt Google FeedBurner?

Google & FeedBurner

Hier op de Zoekmachine Marketing Blog kan je doorgaans terecht voor harde nieuwsfeiten en originele inzichten, maar af en toe is er plaats voor een geruchtje. Zo hoorden wij ‘through the grapevine’ dat Google van plan is om FeedBurner te kopen. Bij de overname van het bekende feed management, analytics en advertising bedrijf, zou zo’n 100 miljoen dollar gemoeid zijn.

Op dit moment loopt er een bà¨ta test rond AdSense voor RSS feeds, een programma dat je toelaat om je feeds te verzilveren door contextueel gericht adverteren. Waarom zou Google dan denken aan een acquisitie van FeedBurner?

Wij vermoeden dat de meerwaarde zal liggen in extra feed-based analyse-mogelijkheden, dewelke Google meteen kan integreren in hun nieuwe versie van Google Analytics. Een en ander kwam al ter sprake tijdens een aangenaam onderhoud met een expert van Google Analytics in het Brusselse Google office eerder dit jaar. Mijn collega Joris vroeg zich af of er geavanceerde RSS-analyses in Google Analytics zouden worden ingebouwd. Het antwoord van de Google-experts was om voorlopig te kiezen voor… FeedBurner!

Al bij al is het gerucht dus nog niet eens zo gek! Het blijven natuurlijk praatjes, dus we mogen nog niet te hard van stapel lopen. Als de overname realiteit wordt, lees je het hier als eerste!

De geruchtenmolen draait op volle toeren verder op Techmeme.

5 Comments

 1. Marc

  18 months ago

  Ik heb vandaag dan ook de vraag gesteld (aan mijn lezers en mijn collega-bloggers) of de overname gevolgen heeft voor bloggers die gebruik maken van Feedburner.

 2. Joris Roebben

  18 months ago

  Interessante reactie waarin terechte vragen worden gesteld : http://www.geeknewscentral.com/archives/007034.html

 3. Tom Bogaert

  18 months ago

  Dat iedereen bang heeft van big brother lijkt mij overdreven. Iedereen wil wel de best mogelijke ‘search’-experience, maar je wil niets van je voorkeuren prijsgeven?

  Google heeft zopas nog een aanpassing gedaan aan privacy policy, waarin ze duidelijk maken dat alle data persoonsonafhankelijk worden gemaakt na x aantal maanden.

 4. Tom Michiels

  18 months ago

  De geruchten zijn waarheid geworden!

  http://www.feedburner.com/google
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *