Onlyhumans

Algemeen

21.11.2012 - Creativity

Knappe campagne brengt wachtlijsten in zorgsector onder de aandacht

'In een wachtlijst kan je niet wonen'. Dat is de duidelijke slogan van een nieuw gelanceerde campagne, gemaakt door reclamebureau TBWA, die de problematiek rond de wachtlijsten in de zorgsector onder de aandacht wil brengen. In België wachten meer dan 5.000 mensen met een handicap op een aangepaste woning. Deze mensen hebben vaak een beperkt budget ter beschikking, terwijl een huurhuis al snel heel wat geld kost. Het gevolg is dat al deze mensen voor een lange tijd op een wachtlijst blijven staan, waar je uiteraard niet kan wonen.

Zelf aangepaste woningen bouwen

Met deze nieuwe campagne wil TBWA, in opdracht van Inclusie Invest, deze problematiek onder de aandacht brengen. Inclusie Invest is een coöperatieve vennootschap van enthousiaste ouders van kinderen met een beperking die de touwtjes zelf in handen wil nemen.

Hun doel is om zelf deze aangepaste woningen voor mensen met een beperking te bouwen. Ze hebben ondertussen de plannen, de goedkeuring, en een flinke dosis goede wil. Het enige wat nog ontbreekt is kapitaal.

Met deze knappe campagne willen ze mensen overtuigen om hun steentje bij te dragen, en mee te helpen bouwen aan aangepaste woningen voor personen met een handicap. In de campagne kraken 6 personen met een beperking een pand in de Brusselse gemeente Koekelberg, op de tonen van Our House, een klassieker van Madness. Ze nodigen de kijker uit om mee te kraken, door op de website kraakmee.be hun steun te betuigen, of een donatie te leveren.

Steun van Vlaamse Regering

Inclusie Invest hoopt tegen 2020 1.200 plaatsen te kunnen creëren voor mensen met een handicap. Het initiatief kan alvast rekenen op de steun van de Vlaamse ministers Jo Vandeurzen (Welzijn) en Freya Van den Bossche (Wonen), die vandaag ook aanwezig waren op de voorstelling van de campagne in het pand in Koekelberg dat door de zes jongeren met een beperking gekraakt wordt.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans