Jerry Yang en Yahoo! gaan uit elkaar!

Jerry Yang heeft in een persbericht bekend gemaakt dat hij uit de bestuursraad stapt van Yahoo!, het bedrijf waarvan hijzelf de medeoprichter is. Yang liet in een brief weten dat de afgelopen 17 jaar bij het bedrijf hem de mooiste ervaringen van zijn leven hebben bezorgd. Hij wenst ook hele team van Yahoo! veel succes en voorspoedige toekomst toe.

Het opstappen komt twee weken na het aantrede van de nieuwe CEO Scott Thompson. Thompson kwam over van de online betaaldienst Paypal, hij nam de CEO functie bij Yahoo! over van de in september opgestapte Carl Bartz.

Nu Yang is opgestapt ontstaan er verschillende theorieën achter het vertrek. Voor sommige was het allang duidelijk dat hij toe was aan een nieuw avontuur. Andere beweren dat het vooral is gebeurd onder druk van de aandeelhouders die een geheel andere visie er op na hielden. Zo heeft Yang altijd aangegeven dat Yahoo! niet te koop was en wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het afketsen van de deal tussen Yahoo! en Microsoft. Zelf heeft Yang ook nog 3,6 % aan aandelen in handen.

Yang richtte Yahoo! op samen met David Filo in 1995. De website heette eerst: “Jerry and David’s Guide to the World Wide Web”, en was open voor het publiek in 1996. Vanaf 1995 heeft Yang in het bestuur gezeten en van 2007 tot 2009 was hij nog CEO.

 

Dit bericht werd opgepikt via: Searchenginewatch & Streetinsider.com

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *