James Cameron, Eric Schmidt en Larry Page investeren in een ruimtemijn?

Planetoïde vlakbij de aarde.


Bij Google Space denk je misschien aan real-time beelden van planeten en verre sterrenstelsels. Dit bestaat echter al min of meer onder de naam Google Sky. Eric Schmidt (voorzitter van de raad van bestuur van Google) en Larry Page (CEO van Google) denken echter veel verder dan enkel kijken naar sterren, zij willen er geld aan verdienen! Je denkt misschien dat dit nog ver af ligt, maar Project Glass en de Google auto die nu al mag rondrijden zonder chauffeur lijken ook wel een beetje science fiction.

Specifiek hebben James CameronLarry Page en Eric Schmidt geïnvesteerd in Planetary Resources. Dit is een bedrijf dat het volgende belooft:

To unveil a new space venture with a mission to ensure humanity’s prosperity. The company will overlay two critical sectors – space exploration and natural resources – to add trillions of dollars to the global GDP.

Click to tweet!

Planetary Resources wordt geleid door Peter Diamondis die ook al ruimtevaarten volledig binnen de privé sector heeft georganiseerd met de X-prize Foundation. Een andere promotor van de onderneming is Eric Anderson die op de TEDGlobal conference het idee van commerciële ruimtevaarten promootte met het mijnen van asteroïden als manier om deze tochten winstgevend te maken. Ook Peter Diamondis waagde zich dit jaar al aan een TED Talk waarin hij een toekomst voor de mensheid voorspelt zonder problemen op vlak van grondstoffen.

Met sponsors als James Cameron, Larry Page en Eric Schmidt maakt Planetary Resources misschien wel kans om van de grond te raken, wat denken jullie? Zien jullie een toekomst voor dit ambitieus project of is het nog te vroeg om te denken aan “space” goud, diamanten en nog belangrijker brandstoffen?

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *