Instagram nu ook beschikbaar op het web

Er werd al lang achter gevraagd, en sinds gisteren is het ook zover. Instagram, de populaire photoblogging applicatie, is gisteren begonnen met het uitrollen van profielpagina’s voor desktopcomputers. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt via haar blog. Instagram zal vanaf nu dus niet meer enkel beschikbaar zijn via mobile, maar ook via een webbrowser. Instagram wordt met andere woorden een volwaardig sociaal netwerk.

Elke gebruiker zal in de komende dagen dus een profielpagina voor het web ter beschikking hebben. Aangezien Instagram ondertussen al meer dan 100 miljoen gebruikers heeft, kan het dus wel even duren vooraleer iedereen zijn profielpagina heeft.

Herkenbaar design

Aan elk profiel hangt een eigen, gepersonaliseerde url. Dit zal eruit zien als volgt: instagram.com/gebruikersnaam. Ook bedrijven of merken die een Instagram account hebben, zullen via deze url te vinden zijn. Wil je bijvoorbeeld de profielpagina van het merk Nike bekijken, dan kan je die vinden op instagram.com/nike.

Zoals iedereen ondertussen weet, is Instagram een half jaar geleden overgenomen door Facebook. Het mag dan ook niemand verbazen dat het design van de profielpagina’s op Instagram heel hard doen denken aan de profielpagina’s op Facebook. Bovenaan de profielpagina zien we diezelfde typische Facebook banner, met links onderaan een kleine profielfoto. Verder op de profielpagina komt een overzicht van alle foto’s die die gebruiker al geüpload heeft.

Foto’s uploaden enkel via mobile

Gebruikers van Instagram hebben via het web de mogelijkheid om foto’s te liken, comments te geven, en ook hun eigen profiel te wijzigen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om nieuwe foto’s te uploaden via het web. Instagram draait in de eerste plaats nog steeds om foto’s die gemaakt zijn via mobile devices.

Gebruikers die private foto’s hebben geüpload, hoeven niet te vrezen. Ook op het web zullen private foto’s niet in het openbaar te zien zijn. Enkel ingelogde gebruikers met expliciete toestemming kunnen private foto’s bekijken.

Gezien de connectie met Facebook business-wise, zal er ook online een connectie met Facebook voorzien worden. En ongetwijfeld zal Facebook binnenkort ook de mogelijkheden gaan onderzoeken om Instagram te commercialiseren. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

Executive Summary

Instagram op het web
Instagram is begonnen met het uitrollen van profielpagina’s op het web, waardoor het een volwaardig sociaal netwerk wordt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *