#Instagram gebruiken als marketingtool

Instagram bestaat slechts drie jaar, maar toch kan de populaire fotoservice een rijtje indrukwekkende statistieken voorleggen. Wat dacht je van 150 miljoen gebruikers? Of 55 miljoen nieuwe foto’s per dag? Of 1,2 miljard likes?

De meeste bedrijven blijven echter weg van Instagram. “Het is de zoveelste hype” of “Dat is niet interessant voor ons” wordt dan vaak geopperd, maar niets is minder waar. Met een beetje creativiteit kan je via Instagram waardevolle contacten leggen met klanten.

Met de juiste #hashtags bereik je de Instagram gemeenschap

Als gebruikers je niet kunnen terugvinden, dan zullen je inspanningen weinig effect hebben. Selecteer dus de juiste hashtags, spring op de golf van trending hashtags, of gebruik een combinatie van de twee om Instagram bekendheid op te bouwen. Foto’s met hashtags worden niet alleen gemakkelijker gevonden, ze worden doorgaans ook meer geliket.

Vraag input aan Instagram gebruikers en verdien #respect

Stel vragen aan je publiek en gebruik hun input bij het uitwerken van ideeën. Instagram gebruikers zullen maar wat graag comments achterlaten als ze je idee cool of interessant vinden.

Wees #creatief en have fun

Creativiteit is een must op Instagram. Je kan met je foto’s en video’s zowat alle kanten uit, dus zorg in ieder geval voor relevante en creatieve beelden. Aantrekkelijke beelden zullen veel meer likes en comments opleveren.

instagram-marketing2-300x225

Executive Summary

#Instagram gebruiken als marketingtool
Instagram is op drie jaar uitgegroeid tot een gigantisch fotoplatform. Lees hier hoe je bedrijf mee op de kar kan springen.

1 Comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *