Inloggen op website met Facebook steeds populairder

log-in-facebook1Hoe meer info er over de gebruiker is geweten, hoe beter de gebruikservaring. Of je het nu bekijkt vanuit het standpunt van de gebruikers of van de marketeers achter de website, de stelling blijft kloppen. Daarom is het voor beide groepen interessant om Facebook als login voor verschillende websites te gebruiken. Dat gebeurt dan ook steeds vaker.

Inloggen op sites met sociale media: een win-win situatie

Als je gebruikers zo ver kan krijgen dat ze inloggen op je site, kan je de gebruikservaring beter afstemmen op hun behoeften en zo het aantal conversies verhogen. Tot voor kort moest je als gebruiker daarvoor een account creeëren op alle sites afzonderlijk. Dit is echter voorbijgestreefd. Tegenwoordig kan je inloggen met Facebook, Google+, Twitter en nog vele andere sociale netwerken.

Aparte login-gegevens onthouden voor elke website is voor gebruikers een hele opgave. Inloggen met bestaand gegevens gaat snel en biedt hen dus een groter gebruiksgemak. De bedrijven of organisties achter de website verkrijgen op die manier ook toegang tot informatie over de gebruiker.

Facebook populairste sociaal netwerk om mee in te loggen

Recent onderzoek in de Verenigde Staten, uitgevoerd door Gigya, toonde aan dat meer dan 50% van de surfers hun Facebook-account gebruiken om in te loggen op verschillende websites. Inloggen met andere sociale netwerken gebeurt ook, maar minder frequent. Ook voor de sociale netwerken zelf biedt dit systeem niets dan voordelen. Facebook bouwt op deze manier immers een langdurige relatie met zijn gebruikers op. Een lid van Facebook zal immers niet snel zijn account opzeggen als datzelfde account ook de login is voor talloze sites.

 

Executive Summary

Inloggen op websites via Facebook is erg populair.
Het biedt voordelen voor gebruikers, marketeers en de sociale netwerken zelf.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *