In-car internet search wordt nu ook door Bing & Toyota aangeboden

bing-internet-searchBing heeft z’n eerste deal binnen om in-car internet search mogelijkheden te bieden. Dat maakte Toyota vandaag bekend op de Consumer Electronics Show. Toyota stelde er zijn nieuwe navigatiesysteem ‘Toyota Entune’ voor  dat in-car hardware combineert met mobiele applicaties.

Bing for Mobile en Bing Maps zijn twee van de verschillende ‘featured apps’ die bestuurders toegang geven tot de zoekresultaten van Bing via het touch screen op het dashboard of door gebruik te maken van de voice search mogelijkheden van Bing for Mobile. Wanneer bestuurders hier gebruik van willen maken, moeten ze eerst de Entune applicatie naar hun smartphone downloaden en het dan koppelen met het voertuig via Bluetooth. Entune gebruikt vervolgens het data plan van de smartphone van de bestuurder.

Hoewel dit goed nieuws is voor Bing, lopen ze een beetje achterop. Google heeft in 2007 al gelijkaardige deals gehad met BMW & Mercedes Benz om internet search en Google Maps in voertuigen van BMW en Mercedes mogelijk te maken. Ook Yahoo! heeft al een deal met Mercedes gehad. Bing moet dus dringend beginnen in te halen, maar nu alle grote zoekmachines binnenkort in veel voertuigen vertegenwoordigd zullen zijn, kunnen we alleen maar aannemen dat local search de komende maanden en jaren zo mogelijk nog belangrijker zal worden. Dit wilt zeggen dat lokale bedrijven ervoor moeten zorgen dat ze op zo veel mogelijk lokale en business directories – zoals Google Places – vermeld staan.

Screenshots van Bing kunnen hier bekeken worden en ook Toyota plaatste een filmpje op z’n site.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *