Ilocal biedt leadgarantie aan

De Nederlandse online bedrijvengids Ilocal, deels eigendom van Koninklijke Wegener NV en vergelijkbaar met initiatieven zoals Bsearch en Kompass, gaan een leadgarantie geven aan bedrijven die op hun website registreren. Het zoekmachinebedrijf geeft de mogelijkheid aan bedrijven om een advertentie op hun website te plaatsen voor een jaarlijkse bijdrage. Dit betekent dat als een bedrijf zich inschrijft, dat ilocal verzekert dat er minstens een x aantal keer op de advertentie zal geklikt worden.

Deze garanties zullen afhankelijk zijn van de rubriek en regio waar het bedrijf zich bevindt. Mocht het aantal kliks niet gegeneerd worden, dan krijgt het bedrijf een gratis abonnement het jaar erop. Ook zal ilocal Google Ads inzetten om aan het aantal gegarandeerde clicks te komen. Het zoekmachinebedrijf probeert op deze manier in te gaan op de trend dat zulke initiatieven door bedrijven meer en meer worden afgerekend op resultaten.

Benieuwd of deze actie tegen de resultaten van het succesvol pay per lead platform Lead2You zal kunnen opboxen. Lead2You heeft zijn bedenkingen aangezien deze methode van leadgarantie omstreden is. Klikfrequentie is immers moeilijk te voorspellen, kan tot clickfraude leiden en verzekerd geen succesvolle bedrijfstransactie.

Bron: Webwereld

1 Comment

  1. Kevin VDS

    19 months ago

    Dit is niet echt nieuw… http://www.eventplanner.be biedt al 2 jaar een dergelijke garantie. Hier wordt niet gewerkt op basis van kliks, maar op basis van een ROI calculator die rekening houdt met het aantal weergaves van de advertentie, doorklik en offerte aanvragen. Wanneer de investering volgens deze berekening niet wordt terugverdient krijgt de adverteerder het verschil terug betaald. In praktijk komt dit echter zelden voor omdat de performance van de advertenties continu opgevolgd wordt en samen met de adverteerders wordt bijgestuurd indien nodig. Deze garantie is enkel van toepassing op inlassingen in de bedrijvengids.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *