Heeft Mark Zuckerberg politieke ambities?

Gaat Mark Zuckerberg in de politiek? Het lijkt er sterk op. Volgens de Amerikaanse weblog Politico bevestigen bronnen in zijn directe omgeving dat Zuckerberg bezig is mark zuckerbergmet het opzetten van een lobbygroep. Die moet zijn pijlen richten op immigratie, onderwijs, economie en wetenschap. De oprichter van Facebook zou daarvoor samenwerken met een aantal topmensen van andere technologische bedrijven. Het versoepelen van de immigratiewetten is een van de voornaamste doelstellingen. Op die manier kunnen bedrijven zoals Facebook gemakkelijker hogeropgeleiden uit het buitenland aantrekken en in de VS houden.

Plannen op lange termijn

De bedoeling van Zuckerberg is om een groep van beslissingsnemers samen te stellen en zo breed draagvlak te creëren om de politieke agenda te beïnvloeden. De groep moet een algemene strategie ontwikkelen en economische issues op lange termijn aanpakken. Een bron verwoordde het als volgt: “Leiders komen samen om een brede waaier aan onderwerpen te bespreken. Het initiatief staat los van belangen van specifieke bedrijven.”

Zuckerberg bereid tot forse investering

Mark Zuckerberg FacebookTot nog toe heeft Zuckerberg niet veel donaties gedaan voor politieke doeleinden. Maar met dit initiatief komt daar verandering in. Zuckerberg zou bereid zijn om de portemonnee nu open te trekken en miljoenen te investeren. Een andere drijvende kracht achter het project is Joe Green, medeoprichter van NationBuilder and Causes, die de kamergenoot van Zuckerberg was aan de Harvard Universiteit.

Lobbygroep gaat van start

Voorlopig is er uit eerste hand weinig informatie beschikbaar. Zowel Zuckerberg, Green als de woordvoerder van Facebook houden de lippen op elkaar. Vaststaat dat de lobbygroep concreet vorm krijgt en ongeveer een maand geleden van start is gegaan.

In februair dit jaar liet Zuckerberg voor het eerst zijn politieke stem horen. Hij organiseerde toen een inzamelactie voor de herverkiezingscampagne van Chris Christie, de Republikeinse gouverneur van New Jersey.

Executive Summary

Zuckerberg start samen met topmensen van technologische bedrijven lobbygroep
Versoepeling immigratiewetgeving is een van de prioriteiten

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *