Onlyhumans

AlgemeenFacebookFacebook appMeer topics Google+ HangoutsGratis bellenInternetbellenSkypeViberVideobellen

21.05.2013 - Social

Gratis bellen via Facebook in België en Nederland

In januari al lanceerde Facebook een dienst in de VS, waarbij gebruikers de mogelijkheid kregen om gratis te bellen via de Facebook app, en de Facebook Messenger app voor iOS en Android. De voorbije weken werd de dienst ook beschikbaar in enkele Europese landen, maar voortaan is de dienst dus ook beschikbaar in België en Nederland.

Wie vanaf nu de Facebook app en de Facebook Messenger app opent, zal de button ‘Bel Gratis’ te zien krijgen. Een update van de app is daarvoor niet eens nodig. De functie is gewoon aan de app toegevoegd. Om gratis te bellen heb je als gebruiker wel Wifi nodig. Beschik je niet over een Wifi-verbinding, dan bel je aan de gebruikelijke tarieven voor mobiele data.

Bellen met Facebook-vrienden is momenteel nog wel omslachtig. Zo moet je naar de contactpagina van jouw vriend in de Facebook Messenger app navigeren. Daar kan je op de knop ‘Bel Gratis’ drukken. Er is dus momenteel nog geen mogelijkheid om iemand snel op te bellen, maar mogelijk komt hier verandering in bij een van de volgende updates van de app.

Wanneer je aan het bellen bent, heb je de mogelijkheid om het geluid van het telefoongesprek aan te passen. Bovendien verschijnt de foto van jouw gesprekspartner op het scherm. Er is ook een Chat Head, een nieuwe functie van Facebook die een overzicht geeft van je recentste gesprekken.

Concurreren met Skype, Viber en Google

Met deze gratis beldienst gaat Facebook de bikkelharde concurrentie aan met andere diensten, zoals Skype en Viber. Ook wil het de concurrentie aangaan met Hangouts. Met deze online chatdienst van Google is het immers ook mogelijk om te (video)bellen. Bovendien is Hangouts bezig aan een stevige opmars, en voelt Facebook dus de hete adem in de nek. Voldoende reden dus voor Facebook om de gratis beldienst snel uit te rollen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans