Gphone met Google Mobile OS

Verschillende keren gedurende de afgelopen 18 maanden pikten we reeds geruchten rond de Google Phone, Gphone, op. Maar volgens de New York Times zou Google een besturingssysteem voor mobiele telefoons aan het maken zijn, Google Mobile OS. 

Google Mobile OSLinuxgebaseerd, volledig open-source en bijna vanzelfsprekend voor Google, is dit Google Mobile OS gratis. Nu ja, opnieuw in dit geval is gratis niet echt gratis, want Google rekent er niet alleen op dat je af en toe eens op één van hun advertenties gaat klikken, ze gaan waarschijnlijk (afhankelijk van de privacyregelingen en instellingen) jou mobiel gedrag ook kunnen registreren om zodoende de targetting van ads nog beter, nog gepersonaliseerder te gaan maken.

 

Is dit een stap dat ze moeten maken? Absoluut, de integratie van online, mobile en offline advertising zal technologiegewijs steeds verder migreren naar 1 platform. Google is daarvan overtuigd. Ik ook, maar of dit platform het Google-platform zal worden durf ik wel te betwijfelen. M.a.w Mobile gaat zich niet beperken tot mobile, het gaat mee deel uitmaken van de ‘ultimate digital advertising platform’, het ultieme interactieve, gepersonaliseerde advertentie leverende digitale marketing platform. Btw, Google heeft ook een oog laten vallen op mobiele telefonielicenties.
Is dit een stap te laat? Mogelijk, de grote concurrent, opnieuw Microsoft, heeft met Windows Mobile al een aardig marktaandeel veroverd in deze markt. Sterke partners, technologische voorsprong.
De Gphones zullen ongetwijfeld het OS volgen. Of gaat de Iphone op Google Mobile OS draaien? CEOs Schmidt en Jobs (resp Google en Apple) komen goed overeen.

1 Comment

  1. Tom Michiels

    17 months ago

    niet vergeten dat Nokia sinds enkele maanden een eigen advertentieplatform heeft
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *