Google’s ‘Me on the web’: Alles voor privacy of toch niet?

Me on the web GoogleEr is dagelijks wel iets te melden over nieuwe diensten of tools die Google los laat op het grote publiek. Een laatste nieuwtje van Google is de tool ‘Me on the web‘. Deze tool geeft personen de mogelijkheid hun online identiteit te controleren. Je kan met Me on the web je online reputatie beheren en je krijgt de mogelijkheid om content over jou te verwijderen. De toepassing is terug te vinden op het Google Dashboard.

Door deze tool gaan mensen wel eens goed nadenken over hoe makkelijk informatie van sociale netwerken en blogs terechtkomt in de zoekresultaten. De uitleg hiervoor is terug te vinden in de interessante blogpost van Google zelf. De applicatie is gebaseerd op het alert systeem van Google Alerts. Enkel nu is het eenvoudig met enkele kliks in te stellen via het Google Dashboard.

U zult zich natuurlijk afvragen of Google nu echt zo begaan is met onze privacy of dat er nog een andere achterliggende reden is. Het is zo dat Me on the web enkel en alleen toegankelijk is via een Google profiel. Dus als je je online identiteit wilt beheren met deze tool dan moet men in het bezit van een Google profiel. Dus je kan snel de conclusie trekken dat deze tool er niet enkel is om jouw privacy veilig te stellen maar ook voor Google om meer mensen een Google profiel te laten aanmaken. Meer profielen betekenen voor Google meer informatie over gebruikers die bruikbaar is voor aanpassingen in de diensten en tools.

Dit werd gelezen via: http://searchengineland.com/google-me-on-the-web-pushes-google-profiles-81874

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *