Google’s filter voor nieuwe websites : een hoge ranking in 4 stappen !

Google PageRankHet is makkelijker om hogere rankings te krijgen op Google met oudere websites dan met nieuwe. Wat kan je doen om een hoge positie te krijgen op Google als je een splinternieuwe website hebt ? De 4 stappen die je dient te volgen hierzo :

 1. Start met de juiste zoektermen : het is niet mogelijk om een top 10 ranking te verkrijgen voor zeer competitieve, algemene zoektermen zoals bvb. “auto’s” voor een nieuwe website. Het is wel mogelijk om een hoge ranking te krijgen voor termen zoals ” dealer tweedehands wagens antwerpen”. Het is niet alleen makkelijker om hoge posities te krijgen voor meer specifieke zoektermen maar zulke termen zullen ook meer converteren naar sales.
 2. Zorg voor links naar je website : Het is ook niet mogelijk om hoge rankings te krijgen bij Google zonder goede inkomende links. Probeer zoveel mogelijk links te verkrijgen van gerelateerde websites. Als de juiste websites naar jouw site linken, zal Google je website vlugger vertrouwen.
 3. Optimaliseer je webpagina’s : Terwijl meer links naar je website jouw kans om hogere rankings te scoren enorm verhogen, moet je de zoekmachines ook vertellen voor welke zoektermen je hoog wil scoren. Optimaliseer de inhoud van je webpagina’s om zeker te zijn dat Google je site rankt voor de juiste termen.
 4. Wacht : een website die al verscheidene jaren online is zal beter bestand zijn tegen de algoritmes van Google dan nieuwere sites. Om die reden zullen je Google rankings stijgen gewoon door te wachten ( aangenomen dat je stap 1 tot 3 hebt gevolgd).

Als je dit allemaal juist doet is het mogelijk om hoge rankings te krijgen voor splinternieuwe websites. Het is belangrijk dat je de juiste dingen doet in de juiste volgorde.

steps

9 Comments

 1. Tom Michiels

  17 months ago

  of je zet een advertising campagne op met Google AdWords, en je staat meteen bovenaan!

 2. Stijn

  17 months ago

  Mij is verteld dat een link vanaf een hoog genoteerde website meer waard is volgens Google dan een website met een lage ranking. Is dit waar ?

 3. Tom Bogaert

  17 months ago

  @stijn: dit is absoluut zo. Dit is het basisprincipe van googles pagerank.

 4. Hans Mampaey

  17 months ago

  Dus Stijn: starten met die linkbait ;-)

 5. Daphne

  17 months ago

  hallo beste lezers,

  Ik heb gelezen op de site van karelgeenen.nl dat je met Google Maps ook snel bovenaan komt te staan. Er staat op die ook hoe je je aanmeldt voor Google maps.

  Daphne

 6. Harry

  16 months ago

  Het is en blijft een continue proces. Wel is het zo dat naarmate een site langer bestaat en er meer pagina’s van zijn, deze hoger in google komt.

 7. Wim

  14 months ago

  De toegankelijkheid van je site en de interne links tellen ook mee voor de pagerank. Hoe meer interne verwijzingen naar je homepagina hoe beter die gerankt wordt.
  Je kan daarnaast nog het beste m.b.v. aan sitemap naar Google submitten.

 8. roelof piersma

  13 months ago

  Klopt de interne links zijn belangrijk, links van een site naar een site zal voor een google ranking top 10 niks meer uitmaken , ik heb zoekopdrachten die varieren tussen de 20miljoen en 150miljoen pagina’s en sta ik op pos. 1t/m10 met verschillende keyword, EN ik heb geen links van andere sites die naar mijn sites toelinken.! en met een PR0/1
  De hele opbouw linkstructuur etc etc van een site is belangrijk ook al vergeten de meeste de kleinste details, die juist uiteindelijk allemaal meewegen voor een goeie ranking en pagerank in google.

  Google heeft een andere strategie/wijze, dan yahoo, bing voor deze heb je wel linkjes nodig om een goede top10 positie te krijgen in de zoekresultaten.

 9. Tom

  10 months ago

  Je moet redelijk veel backlinks hebben en het duurt toch een tijdje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *